Valborg

Hann inte blogga igår. Det var fullt ös här hela dagen och på kvällen jobbade jag. Igår morse kom firmas som ska bygga altan. Och idag ska dom vara klara, men hur det vette fan??:) Det är så mycket som ska göras. Ikväll ska vi nog upp till Hembyggdsgårn och titta på brasan om det inte spöregnar. Annars blir det lugnt ikväll.














Isabelle satt hur länge som helst och lekte själv i sitt rum

Egentid

Gud så skönt!!! Nu är karln ur huset och jag får tv helt för mig själv:) (vilket jag alltid får) Har bunkrat upp med goda mackor, godis och choklad. Micke är hos grannen med Jimmy för att titta på den stora matchen alla pratar om. Är noll intresserad, tråkig kanske inte vet jag?!?:) Barnen sover skönt efter en heldag ute. William vill vara ute hela dagarna nu, trots vädret.

Idag har vi vart iväg på fotbollsträning, Ebba var också med. William och Elliot gjorde allt tvärtemot som tränaren sa:) Och idag var dom extrema. Inte så konstigt att det igentligen är till för barn födda 04 och 05:)
Imorn kör dom igång med altan. Nu har vi fixat klart grunden, har även dränerat. Tråkigt bara för dom om det regnar hela dagen imorn, inte så kul kanske, eller så är dom vana kanske.

Nej nu ska jag mysa själv:)

kram och godnatt!!

Måndag

Igår var vi på det sista kalaset för ett bra tag framöver. Vi åkte in till Lek & buslandet där Liam hade sitt fyraårs-kalas. Alla hade det super kul, men titt som tätt så förvann det ett barn. William var helt slut när vi kom hem, men vart lite senare övertrött och kunde inte somna. Han somnade tillslut runt halv tio i våran säng. Isabelle var hemma med Farmor och myste och Micke var i Marieberg och shoppade, dock hittade han inte så mycket. Jag är hans personliga shopping guide:) Så när jag är med hittar jag alltid en massa snyggt, men när han är själv hittar han ingenting, typiskt killar:)

Idag har vi haft en heldag med Jaxon, Rosie och pixie. först var vi nere vid sjön och lekte. William och Jaxon både bråkade, skrattade, pussades, puttades och kramades, det är riktigt vänskap det, hahaha.. Sen vart det lunch på kulan. Väl hemma möttes vi av Minelle som ville leka med ( wille William) som hon kallar honom. På em kom Ebba, Fanny och Sara på besök. Barnen tyckte att det vart super spännande när det kom en lasbil som släppte av grus till grunden på vår blivande altan.


















Snart blir det Medium sen rätt i säng!!


Kalas nr 3

Nu blir det Lördagsmys med varma mackor, skräckfilm och choklad:) Måste bara få William i säng som sitter och tittar på Wild kids som vi har spelat in, lite svårt att få han i säng på helgerna. Trots att han är ute och leker hela dagarna så vill ha inte sova på kvällarna.

Idag har William varit på Samuels fyra års kalas, han hade det super kul och det vart verkligen ett lyckat kalas. Imorn är det kalas nr 4 inne på lek & buslandet. Isabelle ska vara med Farmor och Micke drar och shoppar i Marieberg medans vi är på kalas. Till veckan så kommer Micke bara att jobba på Måndag för resten av veckan ska det jobbas med altan. Först ska vi fylla i allt som har grävts upp med grus och sen på Torsdag kommer firman som ska göra jobbet. Så skönt att slippa göra nånting själva, eller måla staketet det är det ända ska jag göra, hahaha bara och bara:)


Kommer att bli liknande detta, men kryssen ska vara lite bredare och inte lika tätt mellan
träplankorna, ja ni får se sen:)


hej svejs

Nu händer det grejer här!

Igår var jag och William iväg på fotbollsträning. Hans kompisar Jaxon och Elliot var också med. Det var nog det roligaste jag har sett på länge. Dom tre var efter varandra hela tiden och gjorde inte alls som dom andra barnen:) Igentligen är det för barn födda 05 och 04, men yngre får vara med ändå. hahaha och man kan säga att det märktes. Så nu ska vi så ofta vi kan gå på träningen på Onsdagar. William tyckte det var super kul.








Idag har vi varit ute jätte mycket trots det ostadiga vädret. William och Minelle har lekt för fullt och Isabelle likaså. Sen har vi kört igång med altanbygget, eller grundarbetet är det som först måste göras. Ser ut som fan nu på trädgården, men bra kommer det att bli!


Här ska altanen vara. Det kommer att gå ut fyra meter åt detta håll


och tre meter åt detta håll. Man kommer att kunna gå ut direkt till altanen från dörren

Här kommer lite kort på mig som liten som min Moster har skickat till mig:)


Dom säger att Isabelle är lik mig här, men jag kan inte se det.


Jag om min älsta vän Sandra:)


snygg man var:) Min moster styla mig, hahah




Nu ska jag titta på The Vampire Diaries på datorn, jag har verkligen fastnat för det pogrammet.
Imorn är det Fredag och då ska vi ta en sväng till Max i stan och kolla läget, sen blir det kalas både på Lördag och Söndag. Själv ska jag nog jobba, får se om Micke ska gå med William, medans Isabelle får vara med Farmor kanske. Vi får se hur det blir.

Ha en trevlig kväll / A

Jädrans förskylning...

Har nu varit förskyld till och från sen i Januari. Har varit i väg till doktorn och enligt han hade jag bihållsinflammation, men det hjälpte inte med antibiotika. Har använt nässpray nästan varje dag i ca två månader så jag tror att jag har blivit beroende. Det sjuka är att det bara är en näsa i taget som det är problem med. Det är varannan dag, vilket är skumt. Har nu börjat med näsköljning, ser väldigt roligt ut men har hört att det hjälper, hoppas det för nu börjar jag bli trött på detta.

Idag har vi haft besök av min kompis Malin och hennes lilla söta Isabella. Det vart lite krångligt idag när jag bad Isabelle att ge Isabella en puss ca 20 gånger för att få med det på kort:) Det var super kul att ses. Eftersom hon bor i Göteborg så blir det inte att man ses så ofta, men det är så skönt att ändå veta var man har varandra trots att man inte ses eller pratar varje dag, det är en riktig kompis det:)

Annars har vi varit ute en del. Somnade i solen i en timme och vaknade av att ambulansen flög förbi. Det brände regält i ansiktet och gör det nu med. passade på att sola medans Isabelle sov middag:)


Igår sket vi i middagen och åkte och käka pizza istället.
William ville äta på resturang sa han:)





Hmm bebis?









Kalas nr 2

Så nu är helgen äntligen över. Det är alltid lika kul att ha gäster hos sig, men gud så skönt det är nu med lite lugn och ro. Idag var vi på piratkalas hos Elliot. Det är en ny kompis till William som vi träffade på öppna förskolan. Det roliga är att det visade sig att Elliots pappa Fredrik är kusin med Mickes bror som var här i helgen. Jag har även träffat dom på Anna och Roberts bröllop, men ändå så kände vi inte igen varandra när vi träffades för första gången:) hahah lite kul, Så idag var vi alla bjudna till kalaset, vilket vart toppen lyckat!

















Nu ska jag ta kvällen

godnatt!!


Kalas

Idag har vi varit iväg på Viggos kalas. Dom hade kalas i en fritidsgård, vilket vart toppen kul. Isabelle tyckte verkligen om att spela innebandy och William spelade så att svettet rann:)


Korten vart jätte suddiga














Kärlek!







Mera kärlek!




Hugo och Isabelle tar ett kvällsbad

Nu har dom små barnen lagt sig. Ska snart lägga William. Han lär somna på fem sek så som den här dagen har varit:) Vi vuxna ska nog bara prata skit och kanske spela lite texas holdem:)




Helg

Igår kom Mickes bror och tjej med deras två barn. Så det vart fullt hus här hemma med både kaos och lek:) På kvällen gick vi på tivolit med barnen. I början var William jätte rädd och vågade inte alls åka karuseller, men sen släppte det och han åkte flera st.


Lillan drog själv en sväng;)






Thea






Lite kort från dagen igår!








Igår när vi skulle göra chokladbollar så upptäckte jag att havregryn var slut. Bad William att springa över till grannen och fråga efter 3 dl havregryn. Han vart väldigt osäker på vad han skulle fråga och sa tillslut
- Mamma sa du halv sex havregryn?
- nej 3 dl
- men det kan jag inte säga Mamma
- men säg bara 3 havregryn.

Han var så söt när han satte på sig hjälmen och cyklade ca tio meter över till grannen för att sedan fråga om dom hade tre havregryn:) hahah, han kom hem med 1,5 kg:)


Lite fika i vårt lushus





Nu ska jag snart hoppa in i duschen. Måste sen köpa födelsedagspresenter till ett antal barn. det är fyra kalas nu på två veckor plus att Williams kusiner ska få försenade presenter. Kl två ska vi på Viggos fyra års kalas och Imorn är det Elliots kalas.

Kram

Blir så trött!!

Vart såå ledsen igår efter att jag kom hem från en promenad med Sara. Tänkte att jag skulle blogga och lägga upp lite kort från dagen osv, men när jag skulle ladda upp korten märkte jag att ALLA kort två veckor tillbaka helt plötsligt var raderade ur minneskortet? Tydligen hade William fått tag på min dator och tagit kort på sig själv. Och på nått sett raderat kort. Det konstiga är att antingen får man en fråga om man ska radera alla kort eller bara ett. Hur fan har han lyckats radera kort endast en två veckors period? Micke ska ladda ner nått program på datorn för tydligen ska man kunna återställa raderade kort, hoppas att han lyckas. Vart så himla ledsen när korten var borta. Hade tagit en massa fina kort nu när vi har varit ute och grejat varje dag. Tur att jag har lagt upp lite kort här iaf, då har jag det sparat.

Efter att jag hämtat William på dagis gick vi till stan för att lämna in böcker till biblan och för att köpa lite nya blommor. Stannade även en sväng på stan för lite lek i lekparken och äta sockervadd på torget, man kunde även köpa ostar, oliver och lite annat. Vädret höll ju som sagt i sig igår med. Så när vi kom hem var vi ute nästan hela eftermiddagen. När Micke kom hem gick ju jag och Sara på promenad, väldigt behövligt. Konditionen är ju inte den bästa. Det blir ju inte så mycket kondition när man tränar Pilates:)
Ska passa på at sola lite nu när solen tittade fram sen ska jag hämta WIlliam på dagis vid halv två. Imorse så cyklade vi dit, gick sådär, men det går nog lättare och lättare för varje dag för han. Ikväll ska jag jobba i fyra timmar, helt okej, inget monster pass inte:) Imorn är det Fredag och då börjar den hektiska men roliga helgen.

kram

Ps. har ju som sagt inga nya kort att lägga ut:(

Tisdag

Idag har vi varit ute nästan hela tiden, bara bortsett från lunch. Mellis åt vi i vårat lusthus. Ska bli sååå kul att få altan. Tänk att få äta frukost, lunch och middag ute jämt när det är fint väder:) Snart så kör vi igång igång, längtar!!
Isabelle har mått väldigt bra idag trots natten som var. Idag var hon väldigt nyfiken på vad som fanns utanför våran gård, så vi gick en promenad ner mot sjön och här vid dalen bakom huset. Hon gick helt själv hela tiden, till skillnad från William som har varit väldigt lat. Lite är ju ifs mitt fel med tanke på tvillingvagnen vi köpte. Nu sover lillan och William sitter nybadat bredvid mig, ska snart natta han med!

Lite kort från dagen.


Isabelles nya skaloverall, den var super fin men lite för stor:)
Det är storlek 86, men 80 hade passat bättre



har fått vika upp byxerna så skrevet sitter lite längre ner:)








Mamma älskar er mest av allt!

Snart börjar Desperate, så det blir mys här hemma med lite kvällsfika.
Hoppas på lika fint väder imorn med:)

/Annelie






sol sol strålande sol:)

Tog med mig datorn ut på våran lilla balkong på övervåningen. Man blir mycket brunare om man sitter här uppe:) Sen hör jag om Isabelle vaknar. Inatt sov jag som en kratta. William har smittat Isabelle med sin hosta så hon har haft det kämpigt inatt. Som tur är har vi nån slags hostmedicin som vidgar luftrören så hon får det lättare att andas.Starckars Micke också, han var tvungen at gå upp vid halv sex för att sedan åka till sthlm med jobbet.

Idag ska vi försöka vara ute så mycket som möjligt. Som tur är mår fislila bättre på dagarna och lite frisk luft skadar då aldrig. Igår gick vi ner till lekparken vid sjön. Jimmy kom även ner med två glassar till barnen. Undra hur han visste att vi var där? Facebook såklart:) hahaha, lite sjukt är det allt. Runt tre kom Farmor och sen var det dax för jobb för min del. Nu är jag ledig tills på Torsdag. Till helgen ska William på två barnkalas och sen kommer Mickes bor och tjej från Mora hit. Dom ska även på samma kalas och titta på en hus i närheten som dom är intresserade av. (lite jobbigt att skriva, blir bländad av solen)




Vi kanske hörs lite senare idag / A



Vilken toppen dag!!

Som alla säger så har det varit helt underbart väder idag. Vi vaknade ifs ganska sent, men det gjorde ingenting då hann det värma på lite. Först storstädade vi hela huset och sen gick vi ut på tomten och grejade för fullt hela dagen. Fick in ungarna runt sju:) Känner att det bränner lite på näsan också, nu har jag fått mersmak:)
Vi har även ätit årets första grillmat, vart kyckling med klyftpotatis och en god sallad till. Farmor och Jimmy var även över en sväng på kaffe. Snart blir det film och det sista godiset vi har kvar, men är så sugen på choklad och det har vi ju såklart inte, får ta glass med chokladsås kanske?!?


William var över hos grannen och lekte idag








Isabelle har börjat äta både sant, stenar och lera, man måste ha sten koll på henne.

/Annelie








Fredag

Hej hej, sitter nu uppe med två nybadade ungar som snart ska gå och sova. Ingen utav dom är särskild trötta, konstigt med tanke på att Isabelle gick upp kvart över sex och William strax efter. Lillan sov hos Farmor igår. Det var så skönt att kunna få sova en hel natt utan att behöva gå upp. William mår mycket bättre nu så han sov också bra. Idag har vi varit hos Farmor och hälsat på sen har vi bara vait ute på gården och lekt.  Eftersom vi bor så bra, så kan dom röra sig rätt så fritt här utanför. Man märker nu att det blir mer liv i vårt lilla "bulleby" Kommer att bli en toppen sommar:)
Vann ett par jätte söta rosa converse skor på tradera till Isabelle, fick dom för halva priset och det var det klart värt, det var bra kvaliti för att vara begagnat.  Vann även en rosa skaloverall till henne, bra med ombyten. Till William så har jag lagt bud på spinderman regnjacka+byxor, hoppas att jag får dom.

Snart är det läggsdax sen åker godispåsen fram.  Blir nog film med om vi orkar:) Imorn ska jag jobba tre timmar sen kommer min syster och Moster Karin från Skåne.










The night from hell!!!

Igår natt var nog den värsta natten på länge.

03.00- Isabelle vaknar och skriker. Får mat, men vägrar att somna om. Lägger tillslut efter (tre försök att få henne att sova) i våran säng. Där vill hon inte sova och skriker så att William vaknar. William har feber och får en supp efter mycket motstånd. Isabelle somnar men vaknar igen och skriker. Micke får panik och lägger sig i soffan. William vaknar och springer efter i vanlig ordning. Micke vägrar trängas med William och går tillbaka. William trotsar och sitter kvar. Han skriker sig blå och inte vill vara själv, så hämtar tillbaka han till våran säng. Går tillbaka med Isabelle som tillsut somnar om i sin säng. William vill ha vatten och blir sen kissnödig. När alla sover är det dax för mig att försöka sova. Då kommer katten och tjatar!!. Micke snarkar och tillslut ringer hans väckaklocka, dax att gå upp!!

Nu sitter jag efter en sömnlös natt igen. Isabelle vaknade kanske bara "fem" gånger och William ville bara ha vatten "tio" gånger och Micke snarka bara "hela" natten. Så jag har nog inte sovit alls, är lite osäker om jag har somnat, man ligger ju i nån dvala.. Ska bli spännande och se hur dagen blir. Ikväll ska jag jobba till tio sen måste jag gå hem. Bilen vart såld igår så det var den frihetskänslan:) nejdå så fort vi hittar en som passar slår vi till. NU ska jag gå ner och sätta på kaffe och kämpa mig igenom dagen!!

/Annelie


Tisdag

Idag har William varit hemma från dagis. Inatt hade han feber och hostan har inte blivit bättre. Som tur är så är febern borta på dagen, men kommer tillbaka på kvällen/natten. Isabelle börjar också bli kraslig. Hon är super snorig och har varit jätte gnällig hela dagen, så hoppas nu att hon inte blir värre. Igår fick Micke Farmors bil, så nu har vi två:) Vilket innebär att jag kan åka var jag vill. Vilken frihetskänsla det är. Sen ska jag inte köra i onödan. Nu när det börjar bli varmare ska vi cykla så mycket som möjligt. Var och hämtade Williams födelsedagspaket som kom ett antal dagar försent. Han fick bla, hoppetossa skeppet! Det vart lite knasigt med alla presenter i år, men nu har jag lärt mig att jag ska vara i god tid nästa år.



Idag har vi storstädat nerevåningen och rensat i Williams rum. Vill ha det mer organiserat och få undan alla små saker som syns. Till middag vart det pannbiffar med ris. Köpte cream fraish med smak av "kantarell och conjak", vart sådär.. Var och storhandlade på kronhalllen idag. Vanligtvis åker vi till willys för att det blir mycket billigare där, men idag vart det billigare på kronis. Så kanske man ska handla där hädanefter, och så är det så mycket roligare att handla där.

Snart ska vi natta ungarna. Sen ska jag träna och ser på Desperate!!!! Imorn blir det jobb.

'
Min lilla sjuker!




Lillan älskar att klä ut sig:)


Men plutt:(



He en trevlig kväll!!

Snö/sol= Aprilväder!!

Det vart som jag trodde.... Vaknade imorse av att William ropade att "titta Mamma det snöar" Trodde att han skojade först, men såklart inte. Jag som ville vara ute och pyssla med tomten. jajaja, det lär ju komma fina soliga dagar här framöver.

Idag har vi haft besök av Mickes kusin Fredrik och hans barn. Isabelle fick gott om uppmärksamhet och William fick en ny lekkompis. Jag har bara träffat dom en gång innan. Fredrik är snickare så han och Micke har gjort en ritning på hur altanen kommer att se ut osv, Kommer nog att bli jätte fint!
Nu ska vi se på "inside man" från 2006, har hört att den ska vara jätte bra. Sen har Micke köpt en massa choklad till mig:) Det ser inte jag som godis (skämt & sido) för det äter man ju nästan varje dag:)


kram

Sjuker









William drog fortare en kvickt när jag kom med kameran


Isabelle sover nu, William har fått feber och är jätte kraslig i halsen. Själv är jag super trött efter en dag på jobbet. Hoppas verkligen att det blir fint väder imorn. Snart blir det film och godis:)

/ A

Söndag

Vilken dag!! Idag är en sån där dag man ska vara ute och greja med gården( dock inte jag, ska jobba), och ev ta ut alla utemöbler som vi inte ens har. Snart ska vi börja bygga på våran altan som vi har pratat om i två år, av den anledningen har vi inte köpt några nya utemöbler. Ska bli så skönt att kunna sitta ute och äta frukost varje dag:)

Snart måste jag åka upp till jobbet. Jag vill inte!!!! Vill bara vara hemma och mysa med familjen. Som tur är ska alla vara hemma imorn med, men då blir det säkert dåligt väder, det slår aldrig fel!

Igår var vi i Nora. Först träffade vi Linda, Vilda och Matte. Det är alltid lika mysigt att träffa dom. Jag och Linda har känt varandra sen i högstadiet. Då var vi ett gäng som kallades " cool bruds" hahahah vilka grejer man hade för sig när man var yngre:) Sen åkte vi till min syster och åt påskmat. William ville bara spela spinderman spel, så det vart liv så fort han inte fick det. Har ätit så mycket att jag inte ens hungrig nu till lunch, men mer gottit blir det ikväll. Vi firade även William med våran släkt. Av Maja fick han en jätte stor förvaringslåda FULL med pysselsaker. Av Jimmy och Mela fick han Lego, han kan sitta och leka med lego i flera timmar.

Nej nu måste jag fixa till mig!!



Kommer mer kort sen:)

Glad påsk

Vaknade imorse av att solen tittade in genom vårt fönster:) Man blir mycket piggare när det är ljust ute. Har precis kört en timmes pass med pilates. Kör nu fyra dagar i veckan och jag LOVAR er att det ger resultat. Så om ni vill ha en fast mage på två veckor så är pilates den rätta träningen.

Sitter nu och avnjuter en god frukost med en kopp kaffe. William och Isabelle sitter framför mig och pysslar. Igentligen ska vi vara på vägen nu, men vi orkar inte att stressa. kl elva ska vi träffa Linda m familj, sen ska vi till min syster.






Gjorde om lite i fönstret i köket, vart mycket finare


Grattis William fyra år:)

Idag fyller William 4 år, han har blivit en stor kille nu. Hade tänk att vi skulle sjunga för han imorse, men både jag och Micke kom aldrig i säng igår. Trodde att William skulle sova till åtta, nio, men nej då han vaknade strax efter klockan sex och frågade på en gång var är ALLA mina presenter? Hade ju bara en, men han vart super glad för sin cykel. Micke trodde att han inte behövde stödhjul, men det gjorde han så jag och William åkte ner till stan och köpte en ny hjälm och stödhjul. Han kan cykla utan fast på sin lilla cykel. Han hann iaf cykla några varv innan det började hagla här, skumt väder idag.  När vi var på stan fick jag ett sååå sjukt infall. Köpte Xbox 360 live, med spel till. William vart helt lyrisk och Micke likaså, hahahah. Vill helst spela super mario, med då måste jag ha Nintendo. Vill helst ha det gamla heliga man hade när man var liten. Som ni hör så har jag nog fått en till sjukdom, shopaholic:) hahahaha
Jag älskar att handla:) Speciellt till barnen och hemmet,älskar det!!! Sen klart går det i perioder men jag är snarare slösa en spara..







Snart kommer Micke släkt för att fira William

Film och godis kväll

Så nu är barnen nybadade och redo för att krypa till kojs. Ligger tillsammans i sängen med William som tittar på pippi. Precis just nu så gick William och sa att jag tycker inte om dig, jag tycker bara om pappa, jätte kul att höra. Förstår verkligen inte varför han säger så. Är det nån som vet varför barn gör så? För på hans lilla sätt så menar ju han det.

Det vart jag som trodde!! Leveransen på paketet kom aldrig, fick tillslut tag på dom och jag kommer inte att få paketet förens på Tisdag, vilket blir ett antal dagar försent. Pratade med Mamma idag och hon sa att hon inte hade köp nånting ännu, så vi ska dela på en cykel till han, vet att det blir sjukt mycket saker han får. Som tur är, är han bara fyra år och lär nog inte komma ihåg att han fick mer presenter en vanligt, för man vill ju inte ha bortkämda barn i framtiden:) Sen är hans cykel för liten, så vi behövde köpa en ny ändå, kom bara på det efter att jag hade köpt det andra, men nu får han det med.

Nu kom William in igen. Frågade han varför han inte tycker om mig, då sa han att om du äter en massa mediciner så får du super krafter, då gillar jag dig igen:) hahahahah.. Ska snart få han att sova här, sen blir det en massa godis och film.





Kolla vilken fin katt William har målat:)


WEEE

När Micke kom hem i måndags hade han med sig ett hårt paket till mig:) Älskar överaskningar. Kolla in vad jag fick:)

hahaha och jag som skrev innan att jag ville ha en laptop. Nu kan jag blogga överallt, lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera. Har jobbar i två dagar, men nu är jag ledig tills på Söndag. Imorn blir ju min underbara son fyra år. Har köpt alla presenter på nätet, mycket smidigt (vanligtvis). Gjorde best i Måndags och betalade direkt, men det har fortfarande inte kommit. Får jag inge sms om leverans idag så har vi ett stort problem. Har även köpt från Farmor också. Vi får då helt enkelt köpa lite småpaket eller nånting så att han får nått. Ikväll blir det lugnt. Har varit väldigt trött på sista tiden, så behöver vila känner jag. Micke slutar tre idag så nu tar vi helg.








Fick knappt på han detta, han ville INTE!! Men sen gick det bra

Skriver kanske lite senare igen:)

RSS 2.0