Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Ingenting vart som vi hade tänkt oss:( För det första skulle vi ha åkt till Nora i torsdags morse, men eftersom det "skulle" bli storm så ställde vi in det. Ist så gick vi till öppna och shoppande lite kläder till mamman i familjen:)
Lunch vart det på Farmors jobb, så skönt att slippa laga egen mat ibland.
Eftersom vi igentligen skulle ha kunnat åkt ändå, så bestämde vi oss att Micke skulle köra oss till min syster på kvällen. Anledning att vi skulle åka dit var för att barnen skulle få sova kvar där tills på Lördag för att jag och Micke och hans syster & kille skulle ha en middags tävling. Jag och lotta hade kommit på en perfekt tre rättersmiddag som vi skulle bjuda killarna på.
Vi åkte iaf till Nora och hade det super mysigt på kvällen. På morgon började maja känna sig lite dålig och nån timme senare satt hon och kräktes på toa. Så där satt vi utan bil och kunde inte åka hem. Kände hur det osade kräksjuka i hela huset, hahahah stackars syster.. Sen var det min tur att känna mig dålig. Hade den där äckelvärke i magen som man får när man har magenfluensa, men jag kräktes aldrig. Idag har det nästan gått över. Nu väntar vi bara på om barnen får kräksjukan, men dom mår prima och leker som bara den så jag tror att dom slipper, peppar peppar.

Idag har vi haft en riktig bakdag. Jag lyckade verkligen med mina bullar också, så är det nån som vill komma på fika så är ni hjärtligt välkomna:)
Snart ska vi göra pizza och ha Lördagsmys. Barnen är nybadade och William har jag lyckats klippa håret på:)
Här kommer lite kort!!















Om ni undrar vad Isabelle har runt halsen, så är det mina trosor som hon hittade i rentvätten. Hon har haft dom på sig hela dagen och har inte velat tagit av den från halsen:) Så fort hon hade badat så gick hon och trädde den på sig igen:) hahahaah

ha en trevlig kväll!!!




Onsdag

Igår hade vi en riktig mysdag:) Vi gick inte ens utanför dörren, förutom att hämta posten. William och Isabelle leker så bra redan trots att det skiljer 2 år och 8 månader mellan dom. Just nu är det mest lillans rum som hägrar. Där leker dom med dockor och lagar mat och har sig:) så kul att se att hon redan förstår att man ska mata och trösta dockan. När lillan fyllde år så fick hon jätte söta tårtor som min mamma hade virkat och små damsugare till, hon är verkligen jätte duktig. William fick ett lapptäcke som hon har virkat helt själv med, jätte fint..

Idag blir det lungt här hemma igen. William har fått höstblåsor så han fick stanna hemma idag med. Imorn är det tänkt att vi ska till Nora för att stanna där tills på Fredag, men det ser inte ut som vädret tillåter det, vi får se..
Nu ska det tvättas och lagas mat här, men först lite kort;)




Lapptäcket ihopviket

Mormor:)


Men lillan då:)





Kolla minen:)




Kärlek!!


Hallå är det nån där?

Lite gammalt!!

jag och William har precis suttit och kollat på gamla kort:)
Hittade bla det här:) hahahahaha, snygga va??



KALAS

I Söndags vart Isabelle 1 år gammal. Det firade vi med kalas här hemma för släkt och lite vänner. Hon fick en massa finsa saker, som dockor, docksaker, dockstol och en massa kläder. Isabelle älskar att leka med dockor trots att hon är så liten.
















gjorde en mjölkfri tårta, den vart faktiskt jätte god.


Lillan tyckte om den, eller?






Ungarna fick ha fiskdam ute:)

lillan fick också fiska. Hon fick russin och havrepuffar i sin påse:)


Har svårt att ta ett kort på Isabelle när hon skrattar nu för tiden.


Kalas kläderna!!

I går vart det en hel dag på öppna med en massa bus:)
Ringde precis dagiset nu. William får vara hemma idag. Ska börja jobba kl fyra så det är skönt att få ha han hemma:)

Ha en bra dag

/ A


Unge alltså!!!

Idag hade jag tänkt att jag och William skulle få en "mamma son" dag, men icke sa nicke. Det slutade i kaos. När vi skulle in på Willys så ville han ha en leksak hur en leksaksmaskin, men eftersom han fick det igår så tyckte jag att det räckte. Han vart helt galen och skrek och slängde sig raklång på golvet och slutade inte att skrika förens vi kom hem, en timme senare. Märkte hur alla kollade, men det sket jag i. Vissa säger att man ska lämna alla varor och gå därifrån, men aldrig då skulle han få som han ville. Ska nog ALDRIG ta med han till stan mer om det ska sluta i skrik så fort han inte får som han vill. Har märkt några små tendenser till liknande beteenden, men han har aldrig blivit så här och framför allt att han skrek så länge. Tillslut började han tjata om att han ville ha godis. Aldrig ger jag han det om han beter sig så där. Så nu vet han att det blir inge godis ikväll. När jag sa det till han på affären skrek han ännu mer och vart helt galen, men jag slog dövörat till. Vet att detta är vanligt bland treåringar.. specielt bortkämda barn

Skönt nu fick jag skriva av mig lite:) Ska snart börja med min tre rätters middag som jag för nån timme sedan inte ens hade lust till att göra.

ha en mysig kväll

/A

Helg

kl är nu 07.49 och killarna ligger skönt och sover i sina sängar. vi gör så att om Micke går upp på natten är det jag som går upp på morgonen med den barnet som vaknar först. Trots det blir man alltid lika sur:) när man man gå upp. Har i för sig sovit lite bättre dom senaste dagarna, runt 5 till 6 timmar om man slår ihop allt. Vi har faktiskt flyttat upp Williams säng, så nu sover vi alla i sovrummet. Jag orkade inte att springa ner till han varje natt och sova där i hans knappt 80 säng. Får inte jag sova så funkar inte jag som människa. Förutom William så vaknar Isabelle kanske 5 gånger och skriker, och har alltid en vakenperiod på nån timme eller två då hon står i våran säng och pratar och har sig. Sen kommer vi till vårt tredje barn "tisse" som alltid har en tendens att vara mer vaken när barnen har bestämt sig för att sova bättre. Så ist för att slänga ut han så ligger man halvvaken och hör hans bus och knorr..... Dessa ungar alltså? Vet att dom flesta har det så här, så det är bara att bita ihop, det blir bättre om några år:)

Igår var vi på badhuset med Johanna och Axel. Sara och barnen bestämde sig också för att följa med. Ungarna hade det skit kul. Vi ska göra den som en rutin, att gå gå dit varje Fredag. På kvällen vart det egna hamburgare och filmen vägen eller "the road" som den heter som orginal. Vet inte vad för filmer vi har valt på sista tiden, men dom har varit hemska och brutala och det var har varit väldigt mycket barn som har farit illa. Jag är ju den som gråter floder och tänker på om nått skulle hända mina.

Tog svinsprutan i veckan. Jag som trodde att jag skulle få feber eller kanske till och med dö:) fick bara lite värk i armen och nån slags utmattningsvärk i kroppen som höll i sig i nån dag, annars var det inget mer och jag som har dragit ut på det så:)

Snart ska jag iväg till jobbet. Kör tre timmar idag, vilket kommer att gå fort. Sen ska jag hämta upp William för att inhandla allt till Isabelles kalas imorgon. Sen är det tänkt att vi ska köra "halv åtta hos mig ikväll" hahah, ska laga tre rätters middag och sen få den betygsatt av William och Micke, det blir kul. har ej bestämt mig för vad jag ska göra en, ska spåna lite.....










Tjenix!!

Gött nu är jag ledig i hela tre dagar:) Har börjat jobba lite mer nu än vad jag brukar. Skönt att kunna spara lite mammadagar.. Idag ska jag bara ta det lugnt och inte stressa mig igenom dagen. Annars brukar jag alltid känna press attt allt ska fixas så bra som möjligt, ja ni vet hur man känner när man vill klara allt.... Ska iaf ner på stan och kolla om jag hittar nånting fint till Isabelle. Hon har ju fått så mycket saker redan till hennes rum att jag inte vet vad jag ska köpa för födelsedagspresent. Sen kommer hon att få massa saker från hela släkten.. Ska se om jag hittar nått bra och som sagt i lugn och ro:)

Lyckades jobba igår kväll trots min sömnbrist. Sara kom på varför jag inte kan somna, hade inte tänkt på det själv, men det är det där jäkla kaffet som jag dricker på jobbet. Ibland blir det en kopp runt nio på kvällen. Inte konstig att jag inte kommer till ro. Har aldrig känt att kaffet biter på mig ändå på kvällarna, men tydligen:) Jag såg iaf ut som ett kolli när jag var på väg hem från jobbet. Och Sara likaså:) Jag är inte den typen som bara använder maskara om dagarna ( Har en mycket dålig ovana att sminka mig mer en vad jag behöver, inte bra för min hy, man blir ju inte yngre direkt) När vi möttes upp efter jobbet kunde man se hur slitna vi båda var och att sminket nästan hade kladdads ut:) hahahaha två sönderslitna mammor:)

Nu ska jag kolla om lillan vill vakna och busa lite:)

kram

Hej hej

Är så övertrött att jag svimmar snart. Har nästan inte sovit nånting alls på två dygn. Först är det ju dom där "barnen" vi har, som vägrar att sova i sina egna sängar och som gärna tycker om att ha en skrikperiod på nån timme eller två på natten. Sen var jag ute i Lördags med Sara och det hjälpte ju till ändel med sömnbristen som jag nu har fått. Ska även ta sprutan idag så jag lär nog dö tror jag:) Ska iväg och jobba sen kl fyra till tio i kväll:( Det får bli kaffe kaffe kaffe hela dan här.

Helgen var kul. Det är alltid lika kul att festa med Sara, spec när vi gör iordning oss som vanligvis tar tre till fyra timmar;) Sen drog vi till Jon och sen vidare ut. Men både jag och sara kände att NEJ vi är nog för gamla för det här, vart trött efter 50 minuter ocg gick hem ist. Sen är det fruktansvärt att gå ut i kga, det är bara småungar. Nästa gång vill jag åka till Öb eller Karlstad om vi ska ut.

Igår vart det en hel dag på öppna. Båda barnen hade det super kul. Lillan är ju så mini liten och ser så lillgammal ut när hon sitter och ritar eller leker med lego. Hon åker även rutschkana helt själv, jag behöver inte ens hålla i henne. På Söndag blir lillan 1 år:) Var tog min bebis vägen?? I skrivandes stund så mutar jag henne med havre puffar så att jag ens ska kunna sitta här och skriva:) Annars blir hon galen på mig så fort jag går iväg.


Bling Bling!!

Vet ej vad jag försökte få ut av detta kort:) hahahah




Mysig med fy så äcklig katt:)


jag som ska försöka se snygg ut igen:)

Nu ska jag ta min dotter som har fått tag på skjärtpuder som hon har börjat pudra golvet med:)

Vi hörs:) kram kram





Onsdag

Sitter som vanligt med mitt morgon kaffe och äter något sött så här tidigt på dagen. Skrev tidigare att nu ska det vara slut med allt sött på veckorna, fan brukar ha bra självdisiplin, men inte nu.... Lillan sover middag och William är på dagis, så himla skönt att det har blivit lite mildare ute, nu när jag ska lämna William på dagis. Idag ska barnen få ta den sista sprutan. Trodde först att man var tvungen att gå dit där man var inskriven, men jag kunde lika gärna gå med dom till karolina. Skönt då slipper jag gå ända upp till baggängen.

Idag börjar jag jobba kl fyra. Frågade Farmor om hon kunde ta barnen i två timmar innan Micke kommer hem från jobbet, och det var inga problem. Hoppas att sara ska samlyssna idag, då hinner vi ses en timme iaf. Föresten så har jag klippt av mig håret. Vet bara inte vad jag ska göra med färgen. Vad tycker ni? Ska jag vara mörk eller ha ljusa slingor? Det tråkiga är nu att det är jätte slitet, så dom ljusa slingorna slits av. hahah och ändå sitter jag här nu med slingmedel i håret, dock bara på utväxten, men det kommer alltid lite på längderna när man gör själv. åå jag vet inte.... Får ha mössa på mig i helgen när vi ska gå ut...

Lillan igår:)



Så söta när dom satt och fikade:)

Snygg frilla!!

God fiskgryta



Här kommer ett gott recept på en super god fiskgryta!!


FISKGRYTA  4 pers.

1 pkt fisk (Torskblock) 400 g
200g räkor
2 morötter
olja
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
dill
2 msk tomatpure
2 msk mjöl
1 tsk salt
1 krm peppar

Tina fisk o räkor.
Strimla purjolöken och riv morötterna. Fräs purjolök, morötter och vitlök i oljan. Häll på vatten, buljongtärning
och grädde. Låt sjuda i 5 min. Lägg i vetemjöl och tomatpure. Skär torsken i kuber och häll i grytan. Sjud i ytterliggare 5 min. Salta och peppra.
Lägg i dill o räkor när fisken är klar.

Super enkelt och jätte gott!!!

frihetskänsla

God afton;) Sitter här proppmätt efter en god lunch och ska ta mig en kopp. Idag har jag verkligen känt av den där frihetskänslan alla pratar om när man har fått körkort. Har haft bilen idag, så ist för attt springa runt i halva kga har jag kunnat ta bilen för att uträtta alla mina ärenden:) Tänk vad tjock jag kommer att bli sen när jag köper mig en egen bil:) hahahah..... I söndag vart det en tur igen till Sara och kompani. Barnen leker så hilma bra. Tror att William och Ebba är lite små kära i varandra:) Hade träningsvärk föresten i Söndags efter att jag spelade Wii i fem min hos Sara, hmm undra om jag borde börja träna igen?!? Igår var vi på öppna hela dagen, lillan tyckte det var super kul.  Det händer så mycket med henne nu och hon nästan springer fram. Hon är ingen bebis längre, gud så fort tiden har gått. Tänk att hon blir 1 år den 24 jan.

William har det lite kämpigt på nätterna nu för tiden. Han drömmer ofta mardrömmar oh vill aldrig sova själv. Det slutar alltid med att jag eller Micke får sova med han. Man vaknar oftast på natten att han skriker "mamma jag vill att du ska ligga med mig:)" plutt då... När vi säger att han får komma upp, så skriker han ännu mer. Måste vänja av han på nått sätt, sen är det ju svårt att få bort alla mardrömmar. Han vaknar och är helt förskräckt.

Snart jag jag hämta lillen, undra om man ska hitta på nått sen nu när man har bil:)
Till helgen är det tänkt att vi ska gå ut några tjejer, man måste ju fira lite:) Ska bli kul!
På torsdag och lördag ska jag jobba och på Söndag ska William börja på barngymnastik en dag i veckan på Aggeruds skolan, det blir nog kul för han.




William på badet i Lördags


Kärlek!!!





Se hur hon putar med sina små:=) så söt



Det här är Williams halvkusin kan man säga. Hans släkt är väldigt invecklad. Lilla Molly ska alltid bestämma
själv vad hon ska ha på sig:) Hon är ca 2 månader älrde en Isabelle.
kolla in hennes smycken:)


ha en toppen dag i solskenet... Det börjar bli lite mildare nu känner jag, hoppas att det håller i sig

Söndag

Tänkte jag skulle skriva lite medans jag väntar på att åka till sara med William. Vi har ingen varmvatten i huset så Micke är iväg för att få tag på en värme/byggfläckt. Förmodligen har ett rör frusits under huset, vilket jag inte förstår hur vi ska fixa när det är 25 minus grader. Vi behöver få hit våran elektriker, men tycker så synd om honom att vi ringer hela tiden. Igår vart det INTE en lugn dag, vilket jag redan hade aningar om. Jag och William tog en riktig mamma William dag, jätte mysigt. Först var vi på badhuset i några timmar, sen hem för lunch och vidare hem till sara och kompani. Efter det åkte vi och hyrde film och köpte mat på mc d:) Tittade på avatar med, tyckte den var helt okej, men ingen film som jag kommer att se igen. Har kanske konstig film smak jag vet inte?!?

Till veckan som kommer är det dagis som gäller igen. Ska bli skönt att komma in i dom vanliga rutinerna igen. Hoppas bara att vädret blir lite mildare, annars blir det pest o pina att gå ut varje morgon kl 8 med tvåbarn.. Sen ska det bli skärpning här hemma med vårat godis intag. Jag äter godis morgon, middag kväll:) så nu blir det skärpning!!! Ska klämma in några jobb dagar med, måste bara kolla när Johanna jobbar, mycket roliga att jobba med kompisar. sara har även börjat jobba på mitt jobb. Hon är på utbildning nu, men snart så jobbar vi tillsammans:)


/A

:(

ångrar att jag läste ut alla böcker på en vecka:( vem ska jag nu drömma om på nätterna:) skämt o sido.. Idag har vi tagit det jätte lugn. Det går ju inte att gå ut i det här vädret. Och eftersom Isabelle sitter där hon sitter om man släpper ner henne så blir hon kall med en gång. Jag börjar bli riktigt trött på den här kylan, blir så rastlös av att bara gå inne. har ju ingen bil ännu, så kan ej ta mig någonstan heller. Micke måste ha den varje dag till jobbet.

Det här är den första helgen på "göör" länge, ( som William säger) som vi inte har någonting inplanerat, så skönt att bara vara:), eller om jag känner mig själv rätt så kommer jag väl att klättra på väggarna och tillslut övertala alla att åka iväg på äventyr ändå:) jajaj får se vad det blir. Nu ska jag dricka lite öl och slappa lite, utan min Edward:( huhuhu.. Har lånat ut alla böcker till Wirre nu, jag undrar om jag har gjort henne en tjänst eller inte? som sagt VARNING!! BEROENDEFRAMMKALLANDE

Tisdag

Nu har vi precis kommit hem från badhuset. Det var grymt mycket folk, men super kul för barnen. Kändes som hela kga var där idag, kul!! Fisan har precis somnat och ligger helt utslagen på golvet och sover. William drog snabbt upp för att se på en film. Själv tänkte jag öppna den fjärde boken:) Har aldrig någonsin läst så här mycket. Drömmer till och med att jag läser. Är jätte osocial nu för tiden, både barnen och Micke börjar bli trött på mig nu:) Så därför ska jag skynda mig att blogga

Igår var det en riktigt pyssel dag här hemma,men som snabbt gick över styr när vi tog fram legot. Vilka föräldrar William och Isabelle har alltså:) Tror att vi har varit inne för mycket.






hmmm??? moget??


Idag på badhuset




hej svejs!!

Jo just det glömde att säga att jag klarade mitt körkort idag:) Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, nu är det entligen över:)

Hej hej

Är en aning trött idag efter att två barn har legat och sparkat på mig hela natten.. Sen blir det inte bättre av att jag känner mig sjuk. Har fruktansvärt ont i kroppen och i halsen. Det hjälper varken med alvedon eller halstabletter. Micke känner sig också dålig. Kom på igår att jag har ju inte tagit sprutan ännu. Det har varit så mycket nu med allt så jag har glömt bort att kolla om det ens finns vaccin i kga nu eller inte?? Men måste väl ändå vänta tills man känner sig helt bra igen.

Har nu läst ur dom första två böckerna ur twiligth och har redan hunnit läsa halva av den tredje. Alla har rätt, man blir verkligen beroende av dom:) Idag blir det lungt. Jag vill inte vara ute en sekund känner jag. Hatar den här kylan och framför allt halkan som försämrar mina begränsingar under min körning. Eftersom jag inte är helt van så blir det svårare för att mig att hantera vissa situtioner, fyyy vill ha sommar nu...... Nu ropas det att maten är klart, det står kycklinggryta på menyn här, mums!!!

/A

2010-0102

Tänkte att jag skulle uppdatera lite. Vi hade ju som jag skrev tidigare nyårfest här hemma, vilket var jätte kul. Alla kom runt fem och vissa sov över och andra åkte hem. Ist för att värden skulle laga mat så körde vi knytis. Allt var super och gott. Barnen hade minst lika kul. De sprang runt som galningar här och lekte och hade sig. Vi sköt lite raketer lite tidigare för deras skull, men efter ca fyra raketer sa dom bara, men hallå? var är dom stora raketerna?? hahah dom var INTE så imponerade av raketerna. Sen trodde dom att vi säkert skulle vara ute i en timme, men efter fem minuter var ju alla skjutna och vi frös arslet av oss:) Som vanligt festade grabbarna till ordentligt, medans vi tjejer tog det relativt lung och tog hand om barnen. isabelle vart dock hämtar runt sju och fick spendera sitt första nyår med farmor. Vart lite känslig, men lillan sov ju ändå in det nya året och så fick hon ha det lungt och skönt. Lite senare på kvällen vart det disco i källaren med rökmaskin och Williams discolampa. Alla dansade och barnen var helt vilda. Förutom lilla Vilda:) som hann somna innan discot började. Det vart helt enkelt en toppen kväll, med mycket skratt.... Jo en sak till som var kul. När malin skulle tända en raket, så glömde hon att ta av plasten, så raketen han knapp komma upp tre meter förens den tog en annan riktning och flög ner mot grannarna som också stog ute och firade. Hörde hur dom skrek till av panik när dom såg raketen komma flygadens mot dom. vart lite orolig ett tag, men det gick bra. Alla kunde gömma sig, tror dock attt den landade mellan dom på marken och sen sköt ut en massa färger och sprak. MALIN.....:) Grannen skrek bara att nu är det krig.... hahahahah

I Fredags gjorde vi så lite som möjligt. Var iväg till pulka backen en sväng med familjen och åkte lite pulka, annars var vi mest inne och myste. Har läst ut den första boken nu ur twilight serien och är nu inne på den andra. Trodde först att det var fyra böcker, men det viasde sig vara fem, åååå jag längtar:) Tittade på första filmen igår igen och ska se på den andra nu ikväll. Visst är jag barnslig;)?? hhahah, sen har jag blivit väldigt osocial med:)

Idag har vi vart på dop i Nora. Lindas lilla Elliot döptes. Det var skönt att få träffa alla vänner igen innan dom drar hem till sitt. Det är ju inte så ofta man ses längre:(, men det ska det bli ändring på.....
Sitter just nu ihopkrupen, måste snart lägga mig i soffan. Har en sån magkip, undra om det beror på all skit mat man har ätit??

Här kommer lite kort från dagarna som gått....











kram

Här kommer en bra låt:)



Kommer tillbaka lite senare idag och uppdaterar allt från nyår och lite annnat:)

kram

RSS 2.0