Från helgen

Hej på er:) Helgen hos oss vart toppen bra. I Lördag åkte vi till Örebro för att bowla på strike och för att sedan äta julbord. Skröt med att jag kommer att slå er alla, men när vi väl skulle börja så fick jag avbryta redan efter första kastet. Det var alldelles för tidigt inpå min op, så fick aldrig visa mina dolda talanger:) Micke höll på att vinna men stukade sitt finger, två handikappade föräldrar:) Julbordet var sådär tycker jag. William och Isabelle tyckte att det var gott, men det var mer mat på golvet en på bordet. Vi fick avrunda ganska tidigt pga två jätte trötta barn. Båda somnade på vägen hem och William somnade inte förens runt tolv på natten. Vi tittade på "Flickan som lekte med elden", den var mycket bättre en första filmen....
Igår jobbade jag från kl tio till sju på kvällen. Det vart ett riktigt mosterpass för mig, är ju inte van med så långa pass. Jag beundrar min kollegor som klarar av att jobba så där länge, spec när man pratar i tlf hela dagarna och får höra kundernas tjat. Idag har jag med jobbat heldag, men har haft teknik utbildning. Det bästa med utbildningen är alla långa fikaraster man annars aldrig får:) Farmor har vart här och passat barnen, imorn kommer Maja och på Onsdag passar Jimmy och Mela. Har utbildning imorn med och på Onsdag är det dax för halkan:) Kommer att vara helt slut efter dom här dagarna.

Här kommer lite kort!!

























Fredag

ååå vad trött jag blir. Hade nästan skrivit klart ett inlägg så försvann allt, blir så trött:(
Jaja Men iaf så drog jag och william till sara och kompani för lite pepparkaksbak. Från början var det frid och fröjd men sen spårade allt ur. William och Ebba gjorde snoppar av degen och satte fast på deras ansikten, dom verkligen triggar upp varandra. Frågade Sara var dom får allt ifrån? Men efter en stund kom jag på mig själv också leka med degen, så undra vad dom får allt ifrån igentligen?? Efter all kaos så drog vi ner på stan för att se på Martin Stenmark, eller Segmark kallade vi han:) Han pratade mer en vad han sjöng. Får gå ner imorn igen en tur med familjen. Hittade en så fin kofta till Isabelle som jag ska köpa och william ska få åka lite karuseller. Sen ska vi in till Örebro för bowling och julbord, ska äta och äta och äta:) Vi skulle igentligen ha bakat egen pizza ikväll, men vi glömde köpa jäst, så ist köpte vi två degsatser från mem&zin ist och gjorde allt hemma. Hatar köpt pizza och nu vart dom helt perfekta. Vi betalade 10 kr st, hahah det vart ju nästan ett rån för dom.

Måste sova nu men har fastnat på spotify:)

Mamman= tjuv

Har en sak jag måste erskänna:) Det var här om kvällen när jag tittade på tv så vart jag så sjukt chokladsugen. Gick ner och rotade i alla skåp men hittade ingenting. Helt plöstligt fick jag syn på Williams chokladkalender som Farmor hade köpt till han. Fick jätte dåligt samvete men jag var bara tvungen. Åt upp alla 24 luckor, sen mådde jag illa:) Rätt åt mig. Vågade aldrig berätta nått för Micke. När han kom upp senare så gömde jag snabbt kalendern bakom soffan:) hahahaha. Sen köpte jag en ny kalender till William så han inte skulle märka nått, dock var han med mig när jag köpte den så han sa, men Mamma får jag en till? Nu har jag tre julkalendrar:) Han hade tidigare fått en av Maja med:) Men vad gör man??

I Onsdags shoppade jag loss på stan. Det vart fyra tröjor och tre byxor till William och en skit snygg munkjacka till han. Med det är så svårt med storleken. 104 är på gränsen till för litet och 110/116 som det är på vissa är för stort, så det blir jätte svårt att hitta nått som passar. Tänkte att jag skulle handla mer igår men vi ska snart åka till Ullared så man kanske kan fynda några snygga plagg där till dom båda. Får se hur bra kvalite det är bara.

Igår gick jag och Isabelle direkt efter dagiset till Sara för att avnjuta en god frukost. Älskar att äta hos andra, allt är så mycket godare då. Iasbelle hon kröp mest runt och gjorde sina dagliga grimaser eller hur det stavas:) Har varit väldigt dålig på att röra mig på sista tiden, så att gå till Sara som bor på frödingsplan var en riktig utmaning för mina ben och min dåliga kondition. Ska bli skönt att börja träna snart, måste bara vänta nån månad till innan jag drar igång.

Idag är Micke ledig för att slänga allt skräp vi har samlat på oss efter all renovering osv. Får se vad vi ska hitta på. Vi har iaf bakat chokladbollar som vi har smaskat på och målat lite roliga saker:) Lillan sover skönt i sin vagn. Men har extra koll på henne nu för har hört att det går en pedofil runt omkring här och frågar småtjejer om dom vill följa med hem och leka lite. Tydligen ska polisen ha en aning om vem det kan vara, men kan inte göra nått förens han blir tagen på bar gärning. Sen så går han tydligen runt på kvällen och inte på dagen. Men har ändå ett extra koll. När jag jobbade igår så frågade jag Johanna om jag fick åka med henne hem, sa att jag inte ville gå själv nu när det var en snusk gubbe ute, men då skratta hon sa att är inte du lite för gammal för han tro???? hahahhahah, hon har nog rätt, är ju en gammal tant snart så behöver nog inte vara orolig:)

Ikväll ska Martin Stenmark spela på torget, får se om vi tar en sväng ner på stan. Inte för att jag är ett så stort fan av han, men tänkte att det kan vara kul för William och framför allt för att träffa Sara och kompani. Sen blir det hemmagjort pizza på menyn och idol.


Detta fick jag av Maja och Jimmy för att att dom är Iasbelles blivande faddrar, jätte fint!!







Glada skitiga barn:)



till jul så ska vi ge tomten alla William nappar, han får bara behålla sin snutte:)

trevlig helg:)

Tack Mormor:)

Nu är det beställ:) Detta ska Isabelle få i dop present av min Mormor. Eftersom hon bor i skåne och inte har tillgång till dator så beställer jag hem detta. Kommer att bli super fint:) Det blir två stolar och ett bord.


mysdag

Tänkte att jag skulle ta vaccinet nån dag när jag får barnvakt, men det var slut hörde jag. Skulle förmodligen komma in på fredag. Orkar inte att behöva gå tänka på det hela tiden, vill bara ha det gjort.
Igår gick vi en sväng till öppna. Det är så skönt och framförallt mysigt att ha William hemma. Det vart en del lek och snack med andra mammor. Isabelle har det super skoj varje gång vi går det, trots att det bli få gånger. Med William var jag där nästan varje dag. Får se till att gå dit lite oftare, men är så hemma kär och trött på morgonen när jag har lämnat William. Ska man gå dit behöver jag vara klar redan innan lämning. Kanske blir annorlunda nu när jag har mitt körkort snart.
Idag har jag och lillan myst själva halva dagen. Efter att vi hämta William bakade vi chokladbollar, som vart lika snabbt uppätna som bakta:)
Sen har vi målat, och lekt med lera och lagat fisk med kokta morötter och ris, vart ganska gott. Vi kör just nu mjölkfritt här hemma för att testa om Isabelle inte tål det. Vi har märkt stor skillnad. Hon sover bättre på nätterna och är mycket  gladare på dagarna. Igår vart det lite missförstånd ang maten Micke hade lagat så hon fick i sig lite mjölk, det gick rakt igenom.

Snart ska jag krypa ner i soffan och titta på desperate houswife. Känner mig lite halvsjuk, det började igår men det är bara på kvällarna, skumt...

Imorn blir det lungna puckar... Sen väntas både jobb och julbord med bowling i Örebro:)

kram på er

Jag känner mig som 14 år igen

När man vart hopplöst kär i en kändis. Man hade affischer uppsatta på väggen och man skrev deras namn 100 gånger om. Det enda man tänkte var på den där speciella person som hade gjort så starkt intryck på en. Så känner jag nu:) Eller nästan iaf. Man lever sig så starkt in i filmkärleken. Tror att vi människor hopplöst försöker finna just den där "speciella" känslan när vi söker efter en partner. Visst önskar man att man alltid ska känna så, att kunna vara hopplöst förälskat livet ut. För vissa kanske det finns och för andra inte. Filmkärleken bygger ofta upp en slags bild på hur kärleken ska vara och sluta, vilket det i verkligheten oftast inte gör. Tror att många unga tjejer ofta blir mycket besvikna på att hur kärleken kan ta vändning...

Idag är jag iaf kär i Robbert Pattinson:) Tror att Micke också vart lite kär;) hahaha





Sen måste jag säga att första filmen var bättre på ett sätt, svårt att förklara alla måste se dom först. Längtar så till den tredje filmen, vilket inte kommer förens nästa år:(

nu var det antligen över... Hämtade upp min syster på buss stationen i Fredags. Vart ganska stressigt med allt som skulle handlas, men det gick. På kvällen titttade vi på twilight. Jessica hade inte sett den och jag ville se den igen:) Jag älskade ju den:) Ikväll har vi fixat barnvakt för att gå titta på uppföljaren " new moon" Ska köpa massa godis:)








Mys pys:)

Måste även berätta en grej som hände i fredags kväll. Efter att Micke hade åkte in till öb för att bowla med sitt jobb så skulle vi fixa lite med kläder vi skulle ha på oss till dopet, Så Jessica tog fram impregnering sprej för att fixa skorna. För en sekund så släppte vi blicken och då fick Wiliam tag på burken och råka spraya rätt i sitt öga. Jag lova jag har ALDRIG hört han skrika så högt i hela mitt liv. Jag slet tag i ungen och slängde han under kranen, medans syrran ringde 112. Dom bad oss ringa akutet på baggängen. Dom sa att vi skulle åka upp direkt. Så där stog vi utan körkort och ingen som kunde köra. Som tur är var Wirre hemma så hon fick köra upp oss och Jessica fick gå över till dom och passa Minelle och Isabelle. Väl där uppe fick vi tvångstrycka ner William i en säng, för 2 liten koksalt skulle sprutas in i hans öga för att neutralisera. Han skrek och skrek och grät, min lilla prins. Fy vad jag tyckte synd om honom. På en halv timme hade dom fått i kanske 2 ml i hans öga. Doktorn ringde till giftcentralen och ögonläkaren i öb för att utvärdera vad dom skulle göra och om det innehöll några giftiga substanser som skulle kunna fräta sönder hornhinnan och ge sår och skador. Jag vart riktigt orolig där ett tag, som tur var fanns det inga farliga ämnen som skulle kunna ta skada på hans öga. Så vi slapp att tvinga han mer att ligga ner och få en slang intryckt i ögat utan vi fick åka hem. När micke kom hem var han helt ovetande om vad som hade hänt. Hann aldrig ringa han det gick så fort allting. Vilken grej alltså, men som tur mår han bra nu min lilla prins:)

I lördags stog jag och syster och gjorde 40 räksmörgåsar till dopet. Dom vart super fina:) Sen flög jag runt som en virvel vind och städade hela huset. Jag är VÄLDIGT pedant när jag vet att jag ska få gäster, spec folk som aldrig har varit här förut. Det får inte vara en grej framme:)

Dopet gick jätte bra. Vi hade en underbar präst som inte alls var så där torr som vissa kan va, utan väldigt frigjord på nått sätt. Isabelle däremot fick vi muta med russin och när inte det gick fick hon och krypa runt. Hon vart riktigt rastlös ett tag och inget hjälpte. Mina syskon vart lite nervösa, för det var dom som bärde henne. Hon var iaf såååå söt i sin klänning. William var också världens finaste. Han var så snäll i kyrkan och försökte prata med lillan när hon fick spel.

Efter dopet serverade vi fika på 39:an. Vi var runt 40 personer, så det vart livat. 6 barn med som sprang runt och hade det super skoj. Isabelle hon vart så trött så hon orkade knappt med sig själv, men hon höll sig ändå vaken väldigt länge. William charmade små tjejerna med ett litet upptrände. Han sjöng "rocke rocke spindel" på sitt lilla knasiga sätt:)

Det var verkligen jätte kul att träffa hela familjen och alla vänner. Det är ju inte så ofta man kan ses nu när alla har fått barn, man saknar verkligen dom annars. Fick jätte fina presenter med, super fina saker.

Här är en del







Sen fick vi en massa kläder och smycken som jag tyvärr inte har kort på nu.
Stolen fick jag av mina bästa vänner. Den var super fin och kommer passa perfekt i lillans rum.
Det ska bli så kul nu att få inreda hennes rum. Och snart är det jul med och sen fyller hon år. Hon kommer att få massa fint till sitt rum:) Mamman är lika glad med;)























godmorgon på er!

Idag tog vi sovmorgon,det var mycket behövligt. Inatt var det första gången jag var uppe och sprang med barnen på tre veckor. Eftersom jag har haft ont har Micke varit uppe. Så var tröttare en vanligt idag. Som tur är kom inga biverkningar alls, skönt för deras skulle.
Ringde dagiset imorse och sa att vi tar ledigt. Vill ha William hemma med mig idag:) Det är så mysigt när man hör att det regnar ute och har en brasa tänd här inne. Ska nog sätta på kaffebryggaren nu.
Kanske vi hörs sen vi får se!!

kram

Godkväll på er !!



Nu äntligen har vi vaccinerat barnen. Nu är det bara att vänta och vänta, hoppas på lindriga biverkningar. Jag har fått för mig att det är mer vuxna som får kraftigare biverkningar.

När vi kom till bvc idag var det sjukt mycket barn. Får vi inte svinis lär nån iaf bli smittad av nått annat, för det var för mycket barn.
Som tur var kunde alla leka inne på öppna, då slapp vi trängas ute i korridorerna.
William skrek som en galning av sprutan och Isabelle lika så. Stackars alla andra barnen som fick se mina två troll komma ut därifrån helt skräckslagna:)

Nu är jag så trött på att inte ha körkort. Idag var ju ett bra exempel på att jag skulle ha haft ett. Fick gå upp till bvc i spöregnet och sen hem igen i mörkret. Men tur är att nu är det nära. Tänker inte ge er ett datum, för lär väl kugga första gången ändå. Jag blir alltid så nervös inför prov, gör oftast mer fel en vanligt då, spec praktiska saker. Jaja snart har jag det iaf och det ska bli så skönt, 10 år för sent men ändå)

På Lördag är det dop för Isabelle så har lite att stå i den här veckan. Det ska inhandlas kläder, fixa mat, fika, kläder till mig, William, klippa hela familjen, dock inte lillfisan hon har ju bara lite fjun:) sen ska jag ha möte med prästen, möte med 39:an, jobba två dagar, körskolan två gånger, fixa här hemma till dom som ska sova över, storstäda, ja och sen allt det vanliga, dagis osv:) Men ska försöka att inte stressa upp mig. Det blir som det blir känner jag.

Nu till lite roligheter som hände i helgen. I Lördags var vi på först på kalas hos Williams dagiskompis Wilma. Det var nog den bästa kalaset han har varit på tror jag. Wildas föräldrar tog så bra hand om alla barnen och fixade och pysslade tillsammans med dom. Vi Mammor kunde sitta i lugn och ro och fika och prata skit:) Toppen skoj var det iaf. Kom hem runt fyra för lite mat sen skulle vi vidare på spökfest hemma hos my i Degerfors. William somnade som en stock efter kalaset så det var lite svårt att få upp han sen. Väl där ute möttes vi upp av spöken i träden, döskallar och en massa ljus tända i trädgården. Alla barnen vi gå på en skattjack och leta efter en spec skatt. Tror att det var Fanny som hittade den. Det var ju såklart en massa godis till barnens förtjusning:) Vi föräldrar kunde gotta oss i lite glögg, ost o kex och vin & öl till dom som var sugna. Vi åkte hem ändå ganska tidigt, vilket var skönt efter en lång och hektisk dag. Fanny vart också dålig så det var lika bra att åka hem.

I Söndag tog vi det mest lugnt. Runt tre åkte vi till nora för att fira Mela   ( Jimmys tjej) som hade fyllt 19 år, vilken man ej kan tro. Hon är ju mer mogen en mig tycker jag. Jag har nog stannat upp i mogenhet:) förutom utseendet:) hahahha. Vi passade även på att hälsa på min syster och hennes kille som har flyttat till ett litet hus på landet. Dom får hyra det till en billig peng. Det var så otroligt fint. Helt nyrenoverat kök och vardagrummet var så fint. Det var exakt den stilen jag vill ha, riktigt lantligt!!
På kvällen vart det twilight filmen. Hade inte hört så mycket om den, men med lite tips från Mela och Jimmy så ville vi se den. Och jag säger bara så här, ojojojojjo vad snygg han var. I hela filmen kunde man se en sån starkt kärlek och attraktion mellan de två huvudpersonerna. Jag rekomenderar verkligen den filmen. Ett tips om ni inte har sett den eller hört nått om den är att ni inte kollar på trailen, det blir inge kul då.
Vi tänkte kanske gå på bio på Söndag och vi kan få barnvakt. Nu har den andra kommit ut " new moon" ja vill ja vill:)

Här kommer lite pix sen måste jag gå. Får egentligen dåligt samvete av att blogga. Det är så mycket jag måste göra och spec läsa teorin, men lite kort kommer här.







willmas kalas











spökfest




Mys häftiga bål med spindlar i:)




/ A


Lite tankar!!!

Skrev tidigare i ett inlägg att,

 

Jag skulle jag vilja veta hur folk hinner att ha det städat och fint hela tiden, trots att man har småbarn. Och hur folk hinner med att baka, pyssla, träna, laga två maträtter per dag, städa, ta hand om barnen, måla, inreda, vara en bra sambo hela tiden. Vissa klarar verkligen allt det där galant varje dag. Det finns så mycket jag skulle vilja göra här hemma, men tiden räcker verkligen inte till. Dagarna går i ett med två små troll. Städar ordning köket flera gånger per dag, men när micke kommer hem ser det ändå förjävligt ut, så han tror att jag aldrig städar vilket jag gör, men jag vill inte plocka plocka hela dagarna, William drar ju fram allt iaf, Man kanske ska hyra i en städerska:) Nån frivilligt kanske??”

 

Efter att min kära vän Malin läste det satt hon tänkte & reflekterat mycket över vad jag skrev och lite annat och kom fram till en teori om detta. Hon skrev följande: Att människor (tyvärr oftast tjejer/kvinnor..) som får oss att tro att man kan göra allt det där varje dag antingen:

 

1.       ljuger för sig själva & lever förnekelse med förhoppning om att det bara SKA gå tills dom en dag upptäcker sitt misstag försent och går in i väggen

 

eller

 

2.       Ljuger för oss andra och försöker måla upp en bild av att det går när dom egentligen har städhjälp/ nanny/släktning alternativt någon annan som hjälper dom att utföra jobbet

 

Det som gör mig så ledsen över att så många av oss lever med illusionen av att det går att hinna ha det städat och fint hela tiden. Att man ska hinna att baka, pyssla, träna, laga två maträtter per dag, städa, ta hand om barnen, måla, inreda, vara en bra sambo hela tiden”. Och om man inte klarar det, då är det så otroligt lätt att känna sig misslyckad. Tyvärr..för som jag sa: jag tror faktiskt inte att det är möjligt att leva så. Kanske 1 dag i veckan, men 7? Knappast.

 

Det tragiska är att det är likadant med kärleken. Överallt ser vi människor som ”verkar kära och lyckliga 24/7 och bara bekräftar varandras behov ÄVEN fast dom är trötta och det är en regnig novemberdag och det är tisdag & dom precis har ätit falukorv. Dom är snygga och vältränade och supersociala och bara reser HELA tiden och är kulturella och läser 10 böcker i veckan och diskuterar Nietzsches tankar över ett glas rött;) tsss säger jag! Det finns säkert lika många anledningar till att folk skiljer sig som det finns skilsmässor och dessa vet jag ingenting om, men jag tror att problemet i många relationer är att vi lever med en illusion om ”det perfekta livet” (läs: relationen i detta fallet). ”Alla andra” är ju så lyckliga och har så bra relationer och bara pimplar rödvin och får blommor av sin kille och åker till Thailand och har det underbart under ett par palmer varje vinter;) Bloggar & Communitys som typ Facebook bara hjälper oss att få bekräftat att ”alla andra” har det så himla bra. Så fort man går in på måndagen så har alla ”haft en underbar helg!” ”ätit en fantastisk middag!” och ”varit på bästa festen någonsin!” och missförstå mig inte, det är ju underbart att få se att ens vänner haft det så bra!, men samtidigt tror jag också att det kan bygga upp en stress om man tillhör dom som haft en skittråkig helg, hemma i sin osjälvvalda ensamhet.

 

Det konstiga är att det är så lätt att hänga på.. Det är så lätt att bara skriva om när Stefan gett mig fotmassage och lagat middag. När Isabella sovit en hel natt och bara är sådär helt underbar och ligger i min famn och tittar upp på mig med sina underbara stora blåa ögon & när jag mår som en drottning. Jag vet inte riktigt varför det blir så.. Kanske för att man blir så glad när det väl händer eftersom majoriteten av dagarna naturligtvis inte består av fotmassage och perfekta sömnnätter:=) Men det kan säkert vara så att folk som läser det (tex. på Facebook) läser om mitt liv och tänker samma sak: hon har säkert det perfekta livet och den perfekta relationen. Är det inte ironiskt?

 

Min eminenta slutsats är: Det perfekta livet finns inte. Eller jo, det finns; fast därbortom perfektionen och bilden av rosa skimrande moln. Det går att uppnå om vi lär sig leva med, och känna oss tillfreds och orädda för att livet är som det är: kärlek& sorg/ ensamhet & gemenskap/ sol & regn/falukorv & damtussar/ & för lite pengar & damtussar i hörnen & nedkräkta kläder & sömnlösa nätter (ok, det kanske inte alla utav er har, men det är sånt vi vänjer oss att leva med nu;) Det är min fulla övertygelse att människor som varit gifta i 60 år säkert säger ”det har gått för att vi inte trott att vi skulle vakna varje morgon och bara: åh det pirrar i kroppen när jag ser dig älskling!” Utan att dom istället säger: ”det har gått för att vi har haft viljan/orken och motivationen att kämpa och jobba för vår relation varje dag i 60 år!”.


Helg

Hej på er. Hoppas att alla har det toppen och att helgen blir underbar. Jag har varit lite halvdålig i några dagar nu så jag har inte orkat att uppdatera. Har fått en liten mindre blödning efter min op, inge farligt enligt doktorn eftersom det är gammalt blod som kommer, men ändå det slutar liksom inte att blöda. Skulle bara dra bort en tejpbit det var då det började. pratade med min mamma igår och hon gav mig ett knep. Att man skulle hålla såret fritt och låta det rinna, så fick göra ett hål i en kompressor där såret var och sen lägga en till kompressor över. När jag vaknade idag var den överfull med blod, men peppar peppar så rinner det inge nu iaf. Dom säger ju att ett sår läker bättre fritt. Hoppas hoppas. Sen gör det fortfarande väldigt ont när jag vaknar på morgonen och ska resa på mig. problem poblem.

Efter att ha kört på körskolan i Onsdags så sa läraren att , nästa gång vi kör ska vi bestämma datum för uppkörning och uppskrivning. Känns så skönt att ha ett datum att gå efter.

Lillfisan skriker och gnäller som vanligt igenom sina dagar. Nån som vill köpa henne kanske?????? På natten vaknar hon kanske 10 gr och är minst vaken två timmar i sträck och bara skriker. Eftersom jag inte kan gå upp på natten pga av op så har micke ett helvete. Hon har hållt på så här nu i tre veckor, vad gör man??? ska man behöva ge henne telaren? Hon mår ju jätte dåligt av allt detta. Pratade med läkaren igår och vi ska köra med mjölkfritt tre veckor, men har inte inte skriket gått över efter tre/fyra dagar ska jag ringa igen. På allt detta har hon haft lite feber nån dag och är nu jätte förskyld och hostar slem, svinis kanske? jag har också känt mig halvsjuk och min mage har varit hemsk. Därför har vi knappt orkar ta oss ut i veckan.

Till helgen ska vi på barnkalas och lite körning för min del. annars vill jag bara vila och ta det lungt, tror att jag tog i lite för tidigt inpå min min op.






Mitt hjärta var glad för en gång skull:)

Nu ska jag gå in till min lilla prins och kolla vad han har för sig. Lillan sover redan i sin vagn.

kram

halloj

När man inte uppdaterar så ofta så glömmer man bort när och var man gjorde saker o ting. Men iaf så hade vi lilla Ebba här för någon dag sedan. William och Ebba leker så otroligt bra, trots att det är bus HELA tiden så har dom så kul ihop. Det vart bullbak för hela slanten. Min syster gjorde grymt goa bullar, medans barnen doppade bokstavligt huvudet i mjölet ist för att baka ut degen. Det var fabrors Jimmys fel som hällde upp mer en halva påsen till dom som dom skulle blanda degen med vid bakningen. Prosigt sa Jimmy så flög mjölet upp i deras ansikten.
behöver inte säga så mycket mer, bilderna talar för sig själv:)







Här ser han ju lite läskig ut:)



Har ett bra tips på bra diskmedel "Clean & Care Silke & orkidé". Detta är ett diskmedel som ska göra händerna blir mjuka samtidigt som man diskar och så doftar det ljuvligt, perfekt. Vet inte hur ni gör, men eftersom jag är ett inredningsfreak så vill ja ha det stilrent när det väl är städat:) så att ha disktrasor, diskmedel, diskborste och dyl framme har jag nästan aldrig då, men den här flaskan är ändå fin så den funkar att ha framme;) Annars tycker jag att det grymt fult och tar onödigt plats, hahah vilka ilandsproblem, men tycker inte att det är fint med ex en blå ful gammal trasa som ligger framme och luktar surt.



annars kan man ju hälla över det i nån snygg flaska

Annars har veckan varit lugn. Min syster har ju varit här och hjälpt mig, det tackar jag henne verkligen för. Nu har det också blivit mycket bättre. Kan lyfta Isabelle och göra alla vanliga vardagsrutiner igen. Ska blir skönt att komma igång och träna lite hemma med. Har sett ut att vara gravid i femte månaden, blir väl så av alla mediciner man stoppar i sig och för att man inte rör på sig. Tarmarna svullnar upp:) Vi har även hunnit med att åka runt på en massa inredningsbutiker. jag måste bara säga det att den där inredningsbutiken i Degerfors som ligger mitt i stan är så bra. Skulle kunna köpa upp allt i butiken om jag var gjord av pengar, vart verkligen vill ha känsla!!!

Har ett nytt litet projekt jag ska ta tag i. Uppe i våran hall har vi som ett litet biblotek kan man säga. En miljon inbyggda hyllor med gott om plats till böcker, men eftersom vi inte är några bokfreak så ekar det tomt där uppe, så fick en liten ide. Först tänkte vi köpa fina vita lister och rama in hyllorna med, vet att det låter konstigt men ni får se sen. Och sen köp mer vita korgar, ljus och en massa shabby shic saker/ lantlig stil och inreda med.

Jag verkligen älskar den här stilen


Lånade bilder

När vi flyttade hit så ville man göra klart alla rum på en gång. Vi bestämde tapeter, golv och dyl på nån dag, ville ha allt klart NU, typiskt mig:)  Men nu när tiden har gått så har man hunnit tröttna på allt och jag vill redan göra om. Får ta tag i det när mitt körkort är klart, nu måste all tid gå till det. Har faktiskt 6 lektioner nu på två veckor. så sammalagt blir det 12-15 st lektioner, vet att det är mycket, men min lärare är bara så arg o bitter:) Lilla annelie blir nervös som en skit och göra då bara fel. När jag kör med Micke gör jag rätt hela tiden. Måste blir stark inför han på nått sätt...

Snart ska vi åka till Nora och hämta våra troll. Vi lämade bort dom igår för att gå ut och käka med Mickes släkt. Pratade precis med min bror och dom hade knappt sovit på hela natten. William hade sovit imellan dom och sparkat dom hela natten, stackar Jimmy och mela:) Lillfisan hade sovit bra i natten, hahah det brukar annars vara hon som lever loppan på natten.











Ni får ursäkta hur stökigt det har sett ut nu på alla bilder, men eftersom jag har varit handikappad så det gått sidan lite. Jag skulle jag vilja veta hur folk hinner att ha det städat och fint hela tiden, trots med en massa småbarn. Och hur folk hinner med att baka, pyssla, träna, laga två maträtter per dag, städa, ta hand om barnen, måla, inreda, vara en bra sambo hela tiden. Vissar klarar verkligen allt det där galant varje dag. Det finns så mycket jag skulle vilja göra här hemma, men tiden räcker verkligen inte till. Dagarna går i ett med två små troll. Städar ordning köket flera gånger per dag, men när micke kommer hem ser det ändå förjävligt ut, så han tror att jag aldrig städar vilket jag gör, men jag vill inte plocka plocka hela dagarna, William drar ju fram allt iaf, Man kanske ska hyra i en städerska:) Nån frivilligt kanske??
Nee nu ska jag vila en stund innan vi drar, ikväll blir det ensamm mamma söker:)
kram



kolla in

Kommer igen imorn. Håller på att lägger ut anonser på tradera och det tar tid;(

Men kolla in denna underbara blogg:)


http://ebbasanglar.blogspot.com/

kram

Börjar bli lite bättre

hahaha jag är väldigt duktig på att läsa andra bloggar men mycket dålig på att uppdatera min egen:) Börjar också bli trött på hur den ser ut. Det kommer att behövas en hel kväll med kanske lite vin och hjälp för att fixa till den som jag vill, jajaj får ta det när tiden finns.

Eftersom jag har op mig så har körkortet hamnat lite på sidan, det sköna är iaf att jag nästan har läst ut boken och har fått ett hum om allt. Från och med nästa vecka har jag två/tre lektioner i veckan. Så snart ska vi boka uppkörning och uppskrivning, hoppas hoppas. Känner mig säker på det mesta förut maxlast, bruttovikt, räkna ut stoppsträckan osv. Tar inte in ett skit om det för det är så fruktansvärt tråkig info.

Jag åkte ju som sagt ner till Linköping i Måndag för att ta bort bandaget och jag måste säg att vilken underbar läkare jag har haft. och allt hade gått jätte bra och såg så himla fint ut, är mer en nöjd:) Kommer inte att kunna ta hand om barnen helt på en vecka till så min syster är här och hjälper mig. Får känna på hur det är att ha en nanny:) Det bästa av allt är att hon får betalt från försäkringskassan. Pga att Micke måste jobba och jag är sjukskriven så får en släkting eller en vän ta ut tillf föräldrarpenning. Det är inte ofta man tänker på när ens farmor eller mormor ska ta hand om ens sjuka när man inte kan komma loss från jobbet att dom faktiskt kan få ersättning för det.

Nu till lite om mina underbara älsklingar. Isabelle är inne i en period där hon vill bli bärd hela tiden, vilket kommer att bli ett stort problem för mig, pga att jag ej får bära ett tag framöver. Hon blir ledsen så fort man sätter ner henne på golvet. Hon har även varit jätte konstig i magen, så nu har vi kört med majsvälling vilket har visat relativt bra resultat. Idag var vi på öppna förskolan, kände att båda behövde komma iväg. Micke är inte den som drar iväg på en massa äventyr som när jag och sara är i farten. Jag lovar hade vi haft en massa pengar hade vi dragit utomlands med hela barnaskaran utan problem. Om jag ska erskänna så klarar vi oss tjejer lika bra utan killar:) Men det skulle ju blir fruktanvärt tråkigt i längden, skönt bara att man vet att man kan vara självständig. Tittade precis på desperat housewife och det stämmer ju så väl att det är vi kvinnor som bossar nu för tiden. Vi planerar och fixar allt oavsett om vi jobbar eller inte, fast byta däck på bilen är väl nog det vi inte gör:)

Micke började jobba idag efter en veckas pappaledigt och det var så skönt på ett sätt för då kunde jag och William komma in i våra vanliga rutiner igen. Idag var det en mycket gladare William som lekte och jag fick både natta och krama om honom:) Allt detta var helt förbjudet när micke var hemma. Så tror att det var skönt för William med, måste vara jobbigt att bli så upphängd på nån och samtidigt inte förstå själv varför man blir det.

Imorn ska jag och min syster och runt till lite olika inredningsbutiker och kolla lite julsaker. är fortfande inne på en vit jul, har varit lite olika viljor ang det här hemma, men som ni säkert redan förstått så får jag alltid som jag vill:)
Får se om jag ska sova snart. Måste vara jätte trött för att kunna somna halv sittandes:(


Min nyvakna plutt


Fy mamma annelie som ger sitt barn ett choklad fingers:) Men vad skulle jag göra. Hon skriker ju och skriker
och blir helt galen:)

RSS 2.0