kolla in

Kolla in Saras blogg här http://bigmamasara.blogg.se/ Där finns det också mycket bilder och bus från vårt lilla bullebyn:)

kram och godnatt

Vilken dag

Först kommer lite bilder från helgen!!

 
Skönt att kunna sitta ute och äta lunch:) Kolla in William och Minelle:)


                                    Lilla söta Fanny

 
Wirre ville inte vara med på kort:) Och lillfisan som var lite hängig


Sen till dagen som gått

Mös ute imorse med mina små med en god frukost, så skönt att vara ute att äta. Sara kom med barnen runt tolv. Ungarna hoppade på en gång i polen och lekte. Efter ett tag började vi märka att alla var jätte trött och gnälliga. Alla hade tydligen sovit som en kratta natten innan, men vi tänkte inte mer på det, slog bara dövörat till och njöt av solen.
Det var vid lunch som William började klaga på att han hade ont i magen. Några minuter senare låg han och var helt utslagen och febrig på golvet. Det slutade med att jag åkte upp till akuten med han. Där tog vi en massa prover och besökte flera läkare, även dom undrade vad det kunde vara. Inget visade sig på proverna och efter nån timme vart han mer kontaktbar en innan, han orkade stå och prata. Dom sa att vi skulle åka hem och avvakta tills imorn. När vi kom hem fick han sova ut och några timmare senare kom han ner och var ganska pigg.
Antingen vart han smittat av Isabelle,eller så var det vätskebrist och febern som utlöste magvärken och allt.

På kvällen skulle vi igentligen ha åkt till Farmor och grattat henne, men vi sa att dom fick komma hit istället. Farmor hade gjort en varm smörgåstårta, det kan jag verkligen rekomendera, den var super god!!

Allt som jag skulle ha gjort idag har jag fått skjuta upp tills imorn. Det är så när man har småbarn, man kan aldrig lita på att vi kommer eller när man har bestämt saker, allt kan ändras inom några minuter.

Skönt nu att han mår bättre. Istället började jag känna mig halvrisig. Har tagit ipren så det känns lite bättre nu iallafall.

Lite kort från dagen hann vi med ändå!!


             Lillafisan vart så glad när Fanny busa med henne


Innan William vart dålig



Här började han bli lite ledsen. Stackars plutt


            Skulle även passa perfekt som bakis mat:)

Trevlig kväll, nu ska jag äta mitt kvällmys, lite senare en vanligt. Imorn åker jag till Nora och kommer inte hem förens Torsdag. Snyft!! Vill inte åka ifrån dom:(

/ Annelie

Helgen

Halloj, Vilket väder vi har haft det i helgen. Som vanligt har helgen gått jätte fort. våran helg startar redan på Torsdag kväll numera och ändå känns det för kort. I lördags morse väckte jag Micke för jag ville åka på loppis:) kom på att vi behövde nån slags förvaringslåda/korg till Isabelle som hon kan ha sina leksaker i. Den vi har nu är redan proppfull. Eftersom jag älskar gamla saker som kan göra om som nytt så var loppis en bra ide. Synd bara att vi inte har drag på bilen, det gör att vi inte kan köpa här och nu. Men hittade inget där ändå.

Åkte sen till jysk. Vi har bestämt oss för att vänta med utemöbler tills altanen är byggd. Eftersom vi var så osäkra på vad vi ville ha och hur stort allt skulle vara, så bestämde vi oss för attt vänta. Vi handlade istället nya stoldynor till våra gamla utemöbler i plast, det får duga ett år till.

Lillfisan har varit dålig hela helgen. Hon har haft hög feber på nätterna och lite halv dålig på dagarna, men hon har inte varit ledsen eller så. Hon har bara velat vara hos sin Mamma och pappa.
När vi kom hem från jysk kom Sara och barnen. Åt en god lunch ute, skönt att slippa sitta på gräsmattan:). Sen var det dax att börja med Saras hår. Det gick ganska fort med tanke på alla barn och Isabelle som var dålig. På kvällen vart det grillat, sen dök grannarna upp. vi satt länge och små pratade, jätte mysigt hade vi. Sara och barnen stannade till halv elva, snacka om att william somna som en stock. Det är sååå mysigt att bo här. Dom var sju barn igår som lekte och sprang in och ut i huset och busade hela kvällen. Polen kom även till användning, det var så varmt så man höll på att svimma.

Idag har det varit ännu varmare. Höll på att dö när jag skulle gå till bussen imorse. Drog in vid tio till Ö-B och mötte upp min syster, vidare drog vi till Marieberg. Var ute efter en outfit till bröllopet. Hittade en okej klänning, men vart ändå osäker så vi åkte in till stan istället. Ångrade mig ang klänningen som jag hittade i marieberg, så vi gick till Sisters i stan. Jag sa att om den finns här i min storlek så tar jag den. Och vet ni!! den fanns och det var halva priset på den, helt sjukt. I marieberg hängde den som det senaste och i stan som rea:)
Sista stoppet vart till Stadium outlet. Där hittade jag ett par nya nike skor och en puma overall. Gick till barnavdelning. Deras största storlek är som en small på vuxen så det vart en billig mysdress:)

Som vanlig saknar jag mina troll när jag är borta, har skit svårt att lämna dom. Nu sover dom skönt i sin sängar. Isabelle har dock strulat lite, hon ville inte sova. Hon ville lek tittut leken, gud vad hon skrattade åt mig.

Kom på en helt sjuk grej. Igår natt hade tydligen en kille gått till våra grannar och gått upp på deras altan och somnat där. Helt sjukt. När Wirre skulle gå ner i morse såg hon en helt främmande karl ligga i deras altansoffa. Men Wirre var så snäll så hon la ett täcke över han. När han vaknade frågade hon till och med om han ville ha kaffe:). Om ni inte har nånstans att sova nån gång, då är det bara att komma till våra kära grannar som tar så bra hand om er:)

Har en massa roliga kort att lägga ut, men det vill sig inte. Får lägga ut imorn

Nu ska jag ta och äta lite.

kram o hej/ Annelie

Fredag

Idag har allt gått i ett. Först åkte vi till Mickes Mamma och åt lunch, sen vidare till stan för att inhandla en ny kavaj+ byxor till Micke. Guuuud så snyggt det vart. Jag ska ha matchande kläder till bröllopet. Vi får ta lite kort som jag får lägga upp här sen.
Köpte idag min efterlängtade välkommskylt från vita rum. Har väntat på den i ca tre veckor nu. Min granne har en sån, men vart så kär i den att jag var tvungen att köpa en likadan och det var helt okej för henne:)
              

Golvet som skulle ha kommit idag kom inte. Fy vad sur jag vart, ville ju börja med det i helgen. Kanske lika bra för på eftermiddan märkte jag att Isabelle vart varm. Lite senare hade hon 38 grader. Stackars liten:( Det värsta jag vet är när ens barn är sjuka, spec när dom är så små. Nu har hon närmare 40 grader. Hon vaknade här förut och grät och spydde ner sig. Hoppas att det är bättre imorn

Imorn ska jag sätta i extension på Sara. Ska stå ute i solen och göra det.  Vill blir brun. Förr vart jag brun jätte lätt, men nu verkar det inte ta på mig. I ansiktet får jag istället mustasch och fläckar i pannan, kul!!

Idag har William, Ebba och Fanny lekt nästan hela dan. Dom har badat i polen, haft piknik i lekstugan, och lekt kurragömma med grannarna. .
Antar att morgondagen blir lika rolig för våra små. Får se till att ta hand om lillan bara så hon blir bättre snart.

Här kommer lite kort!!


                                    Så mysigt kort på Ebba


                                    Lillan sitter på sniskan och bajar:)

 

                        


Nu kom min sambo hem:)

/ Annelie

För mycket att göra

Tänkte att jag skulle ta lite sovmorgon idag, men nej då. William tjata hela morgonen om olika saker jag skulle göra. Jag fick gå upp istället. Just nu sitter jag i telefonkön på försäkringskassan och har plats 210 i kön, väldigt uppmuntrande:(
Måste ringa elgiganten sen ang min kamera. Tydligen såg dom inte mig i systemet så var tvungen att faxa in kvittot, vilket innebär att allt kommer ta MYCKET längre tid en beräknat.

Idag är Micke ledig och vi behöver igentligen slänga skräp, köpa nya utemöbler, hämta golvet, måla klart lusthuset, köpa kläder till bröllopet, börja lägga golv. SNÄLLA kan inte tiden stå stilla så man hinner göra alla måsten. Micke ska även iväg ikväll med sitt jobb, så blir själv hemma ikväll, vilket iförsig är mysigt:) Då kan jag få lite egentid.

Det händer inte så mycket i kön kan jag säga,åååå segt

hörs lite senare!!!

Vill ha sommar jämt

Önskar att det kunde vara så här fint väder varje dag:). Är nog en sommar människa mer en nått annat. Hatar när det är kallt o ruggit. Trodde när jag fick barn att det skulle vara kul att åka pulka och leka i snön, men icke blir frusen efter 5 min och vill alltid gå in. Inga skidsemestrar här inte.

När Micke kom hem igår hade han med sig Jimmy ( Biffen) jätte mysigt att ha han här tycker jag. Imorse fick jag hjälp med barnen medans jag gick och handla lite mat. Vid ett sånt tillfälle önskar jag att jag hade körtkort, eller åtminstånde en cykel. Nu har dock Jimmy lovat att jag ska få låna en cykel. Måste köpa en men det har inte varit så högt på våran priolista:) Just nu går huset före allt.

Idag har Maria och hennes lilla tjej Davina varit här. Lilla söta Minelle var också här en stund, så skönt att barnen har varandra här på gatan, då behöver man inte gå till lekparken varje dag.


 


                                Minelle har fått konkurrens:)


                                        Mys!!!


                                 Sötaste Fanny!!

                                     Våra små trollungar!!

Vi hade det jätte mysigt. Åt en "sådär" god lunch. Vet inte vad som har hänt?!?, men jag hatar att laga mat nu för tiden. Jag som alltid gör veckomatlistor och lagar två riktiga mål om dagen. hmm det kommer nog tillbaka snart.
Sara, Ebba, Fanny och Hanna dök också upp en stund på kaffe, eller Sara dök snarare upp tre gånger idag;) Lilla fjärtsara:)

Nu sover våra änglar skönt i sina sängar och jag ska klippa min kära sambo. Sen blir det mys framför tv!!
orkar inte vara ute längre i solen. Ja just det!! Kom på en grej. Vi måste köpa SVARTA rullgrardiner till vårt och Williams sovrum. William har jätte svårt att somna på kvällarna. Just nu hänger vi upp filtar, ingen vacker syn kan jag säga.

/ Annelie

Vilken rolig dag:)

Idag vart det inte alls som jag planera. Skulle gått ner till stan och handla lite sommarkläder, men när jag skulle hämta William på dagis så kände jag hur varmt det var, så jag tappa lusten att gå iväg.
Stannade hemma och satte istället på vattenspridaren så William fick fläkta av sig lite.

Vid tre drog jag och Farmor till nords och köpte golv till köket, kommer att bli sååå fint:) längtar tills det är klart. Våran snälla granne ( Wirre) passade William. Vi har bara en bilbarnstol till han och den var i Mickes bil.

Runt sex drog vi alla ner på Karlskoga festen, visste inte ens att det var idag, det är så när man är Mammaledig man har noll koll.
Kul var det iallafall, älskar när det blir oplanerat, det är oftast då det är kul. Satt på torget med Wirre och Daniel mfl, och alla barn. William och Minelle åkte karusell med. Sist han skulle åka vart han så rädd att han ville av, men nu gick det jätte bra.
Skulle gå ner till dalen, men det var så trångt så vi skippa det och gick till Max istället.

Nu sitter jag här med Isabelle i knät, hon sov igenom allt och vakna ungefär när vi skulle gå hem, så nu är hon lär hon inte sova:(

Micke och Daniel är kvar där nere och dricker öl, vi får se hur dom mår imorn, heheheh. Båda ska till jobbet.

Lite kort från idag
 


 

 
Man kan se lilla ebba i bakrunden
   







godnatt

/ Annelie

Sista dagen på dagis

Idag får det bli sista dagen William går på dagis. Orkar inte springa fram och tillbaka och väcka dom tidigt på morgonen för 3 timmar. Istället kan vi hitta på roliga saker, som leka och bada.
Har haft en tanke på att gå till stranden nån dag med båda, men vet inte riktigt om jag vågar. William har en tendens att springa rätt ut, kanske lättare om man är fler vuxna. Vi har ju klarat av badhuset så det ska nog gå.

Idag ska jag gå ner till stan, måste handla lite sommarkläder till mig och William. Isabelle har nästan för mycket kläder nu när vi har fått så mycket. Tråkigt bara att gå i affärer när det är så här fint väder. Får helt enkelt skippa provrummen.

Nu måste jag göra sånna här tråkiga måsten, som anmäla föräldrarpenning och ringa elgiganten. Jag är en sån som kan få ångest nån dag innan när jag vet att jag har 100 saker att göra och viktiga samtal att ringa. Istället ska man bara ta en dag i taget och vara här och nu. Man ska inte oroa sig för imorgon hela tiden. Detta är nått jag jobbar med hela tiden det är jätte svårt.

Ha en bra dag i solskenet:)

kram/ Annelie


Igår

Nu har vi kommit hem från våran minisemesteren som William säger:) Det var otroligt mysigt. Det är ju inte så ofta man ses, så då får man ta vara på all tid man har. William och Vilda hade jätte kul, dom leker såå bra tillsammans, och då är inte ens Vilda två år ännu.
igår kväll hann vi inte med så mycket, kom ganska sent, men lite god mat och mys vart det.
Idag har vi badat och solat hela dan. Isabelle har varit på toppen humör och har tagit sitt första dopp. William och jag var två riktiga badkrukor:)
Micke var tyvär inte med idag, han fick åka hem igår för att han skulle få sova ut innan jobbet, men ändå hade han sovit skit dåligt, vart orolig för oss.

Hade även med barnkläder från William och Isabelle till Linda, hon tyckte det var som julafton när hon gick igenom allt. Sen är det min tur att få av henne till Isabelle. Hon ska ha en pojke så det blir perfekt, slipper vi köpa en massa nytt hela tiden när dom ändå växer så fort.
Nu vill  jag helst gå upp och mysa framför tv, men MÅSTE städa. En natt ger så mycket tvätt och pakning.

Känner att det är jobbigt att skriva när jag har ont i händerna, hmmm hoppas att det går över snart.

Lite bilder från igår

 
 



   

  

Tänk att ha det så här fint i sin sommarstuga..




kram / Annelie

Älskar sommaren

Idag har jag varit hos läkaren, har kollat lite ang min värk som jag har i händer och fötter och lite annat. Kan vara en inflammation, så ska äta ipren i ca 3 dagar.
Medans jag var iväg var Sara här, hon var snäll och passade william, skönt att bara gå iväg med ett barn. Måste köpa en ny singel vagn till isabelle, en som har vändbart styre. När vi gick iväg var solen på henne hela tiden, sen har jag hört att barn som sitter mot en utvecklas bättre i tal och sätt, en barn som sitter utåtvänd.

Snart ska vi åka till Varjsand, ska bli skönt att komma bort fast det inte är så långt. skönt att bara slippa all disk och måsten och bara få vara. Det blir ändå ganska mycket packning för bara en dag med två barn. Ska passa på att sola lite med då, och kanske ta årets första dop.

nej nu ska jag börja packa medans Isabelle sover.





 



/ Annelie


Svårt val

Vilket väder!!!!!!!!!

Nu kommer sommaren. Så skönt att slippa tänka på hur jag ska klä William och Isabelle, det är bara att slänga på sig foppa tofflorna och linnet och gå till dagis så skönt.
Nu ska jag försöka vara i solen så mycket som möjligt, ska på bröllop den 4 juli, måste vara fin tills desss.
Måste hitta en fin känning med, hmm undra bara vilken färg?? Micke ska få köpa sig en ny kavaj och byxor till bröppet. Finns ju inge snyggare med en kille i kavaj.



Skulle vilja ha en sån klänning fast i ljusrosa. ÅÅ vad svårt det kommer att blir.
Nu ska jag gå ut i solen med en kopp kaffe och en tidning:)

Ha en toppen dag

Äntligen

I dag har det inte hänt så mycket. Har bara varit hemma och grejat lite. Har äntligen målat klart taket i badrummet, skulle ha varit klart för sex månader sen, och den där maskeringstejpen som man aldrig tog bort.
Igår såg vi en jätte bra film ( Knowing) med nicolas cage, den var jätte bra. Somnade fakttiskt inte, så spännande var det, men istället somnade Micke.

Idag har William varit helt omöjlig, har gjort allt tvärtemot. Sen har varje mening bestått av olika bajsord, kul för grannens lilltjej, hon kommer att lära sig massor av fula ord från William.
 

I veckan ska det tydligen bli fint väder. jippi:). Nån dag ska vi åka till varjsand. Min tjejkompis har en stuga där vid sjön, blir en liten mini semester för barnen och mig. Micke jobbar så han kan inte följa med. Sen nån dag ska vi åka och köpa nytt golv till köket, ska blir så kul att göra om det, hatar platsmattan som är nu.

Nu har ska vi se på en shopaholic bekännelse, får se om den är bra.
och till en "massa godis", sen får det vara bra. Man får ju direkt ingen fast mage av skit mat.





/ Annelie

Lördag

Känns som om det är Söndag idag. Allt är stängt och dagen är så seg. Sov middag med Isabelle idag. Känner att jag har nått i kroppen som inte bryter ut helt, så istället går jag och mår små dåligt hela tiden.
Har precis tvättat lusthuset med Isabelle i bärselet, men hon vart så utråkad så vi fick gå in. På ett sätt ska det bli skönt när hon kan gå, så slipper jag gå bära på henne hela tiden.
William är hos grannen och jobbar:) Satte på sig sina jobar byxor och gick.

Idag när vi satt och åt frukost sa jag till William att det är lördag idag då ska vi köpa Lördagsgodis. Då svara han mig
- Men FAN Mamma jag har ju inga pengar.
Men hallå?? vem har lärt han att säga så? Dom tar verkligen efter allt:)

Ikväll blir det ost, kex och lite vin. Sen slår vi nog på en film och somnar till, som vi alltid gör.

Ha en trevlig kväll

/ Annelie


Trötter

Hej på er, hoppas att alla har en trevlig midsommar. Vi hade ju tur med vädret. Man skulle nästan ha haft en riktig midsommarfest. Men men får bli nästa år.
Micke är hos grannen, själv är jag så seg. Känner mig hängig, har ont i hela kroppen och mina halsmandlar är jätte svullna.  Grannen hade storfest där idag så William var där och lekte till och från:)

 











Måste nog sova nu. Sitter och leker lite med kort, det är kul!!
Godnatt o kram


Klant fia

Idag fick jag faktiskt lite sovmorgon. Det trodde jag inte efter igår. Kvällen avslutades hos grannen. Så det vart en liten mini grannfest igår. Jätte kul var det. Isabelle vaknade sen på kvällen så hon fick vara med. Satt snällt på golvet och lekte i flera timmar. Grannens hund vart mycket förtjust i Isabelle.

 


Sen har även min kamera gått sönder. åååååå blir så arg på mig själv. Skulle ta kort på Isabelle och hennes bebis kompis. Böjde mig ner och kameran slant ur handen på mig och ramlade på filten dom satt på. Det var inte ens från hög höjd, men tydligen så räckte det. Själva objektivet vart snett och går inte att få in. Som tur är skaffade jag en drulle försäkring när jag köpte den, men ändå. Det kunde ta två veckor sa dom om jag har otur. Så nu får jag använda klumpen igen:(

Idag är det ju midsommar, men vi tar det mycket lungt känner jag. Orkar inte stressa med lunch nu eller baka tårta. Vi ska iallfall slå ihop med grannarna sen. Det blir nog kul, Spec  för barnen.
Får se om det blir regn idag eller inte.

Glad midsommar





Ingen ork

Idag är en sån där dag man bara vill ligga i sängen hela dan. Men det går ju inte. men vi gick runt pyjamas halva morgonen:) William fick stanna hemma från dagis idag. Tar helg nu:)

Lämnade william i 5 min imorse för att få Isabelle att sova. När jag kom tillbaka såg han ut så här



Han hade målat HELA sig och. Han hade hittat en bläckpenna och busat till rejält. Kunde inte hålla mig för skratt, det gick inte.
Lillan har fått bada idag. Hon tyckte det var jätte kul. Kan ärligt säga att man badar inte andra barnet lika mycket som första. Vilken i för sig är bra för huden, hon har jätte len hud.


Idag händer det inte värst mycket. Micke slutar tre idag så det är skönt. Ska inhandla lite på systemet så man har till midsommar. Som vi ska spendera själv. Skulle ha åkt till Mickes sommarstuga men det ska bli dåligt väder hela helgen. OCh då är det inte kul med små barn. Isabelle kan ju inte vara ut då, eller det är inte så kul för henne iallfall. Ska bli skönt ändå att bara vara hemma. Kan mysa med film och godis hela helgen:) och lite vin kanske.


Trevlig midsommar

Kram


Vart tar alla strumpor vägen??

En sak kan jag inte förstå. Vad händer med alla nappar? vi har ca 10 st och alla var borta idag. Tror att jag nästan vände upp och ner på hela huset. Hitta tillslut en under sängen. men var är alla andra 9?? Det är som strumpor, har kanske 50 omaka par. har inte kommit på ännu var dom tar vägen?

Eftersom det var napp letning imorse vart vi försenade till midsommar firandet på dagis. så William ville inte vara med att sjunga med dom andra. Men det var trevligt ändå

Var även barnvakt åt Ebba och Fanny. Dom hade jätte kul och busa för fullt. På ett sätt kan man få mer egentid då, för då drar inte William i en hela tiden.
Sen kom Farmor och passa William och Isaeblle en stund så fick jag och syster gå ner till stan och kolla lite kläder, Hitta lite rea på HM. Är så trött nu, ska nog krypa ner i badet efter nattningen.

 












/ Annelie

Lunedet

Vilken fin dag det vart idag:) Försov mig dock imorse men med syrrans hjälp som nanny så hann jag med bussen till lunedet. Syster valde att stanna hemma och kurera sig.
Det var avslutning med öppna förskolan, tror alla Mammor i hela stan var där:) Jätte mysigt var det. William lekte och busade med alla kompisar. Både pippi och brandbilen kom.
Handlade sen två par skor i stan och en kamera väska.
Kvällen har bestått av pizza och slingning och klipp på syster. Nu ska vi se på film och mysa, snart åker hon hem:(





   

  

/ Annelie

Vårt hem

Här kommer lite kort från vårt hem.

       
 
       

   

Vår trappa som ska renoveras och målas vit

 
Lite av vårt kök. Det är nästa projekt. Ska läggas golv mm.

 

Återkommer om dagen som gått.

/ Annelie

Örebro+ Min födelsedag

Hej,

Nu är jag sååå trött efter en fullspäckad dag. Först gick vi på en promenad till komvux. Skulle gå igenom om vad jag ska läsa för kurser till hösten. Men det jag inte visste var att jag inte får läsa kurser jag redan har och då höja upp betyget i dom. Trodde att om betalar 500 kr så fick man göra det. Nej nu får man INTE läsa kurser man redan har. Utan läsa helt nya. Men vad händer då när man har läst alla kurser man kan läsa och ändå inte kommer in på universitetet. Vad gör man då? helt sjukt tycker jag.
Får se hur jag ska göra. Det krävdes att jag skulle komma dit ca en gång i veckan, vilket kan bli ganska svårt när man har två små hemma. Ska ta en riktigt funderare....

Sen hände det en helt sjuk grej idag. När vi hade varit på komvux så skulle jag hämta William på dagis. När jag kom till dagiset började det regna, satte då på regnskyddet och pratade samtidigt med Sara. Helt plötsligt vänder jag och går hem igen. Men hallå?? jag skulle ju hämta William. Glömmer min egen unge? Vad blir re? Hur kan man vara så glömsk. Som tur var så såg inte William mig eller dagis personalen, när jag gick eller kom gåendes tillbaka igen:) Virrig Mamma.

Åkte sen till Örebro med syrran och barnen. huhu vilket projekt. Det är vid sånna här tillfällen man skulle ha haft ett körkort. Det tog 1,36 h att komma dit. Väl där så vart William helt vild. Sprang runt i alla butiker och slängde sig på golvet och skrek. På ett sätt förstår jag han. Hur kul är det att gå runt och kolla kläder med Mamma. Det vart lite bättre sen som tur var. Hittade inte det jag letade efter, kunde inte riktigt slappna av. Får ta det en annan helg. ( Utan barn) Isabelle Hängde skönt i bärselet, så hon var ganska nöjd.

Nu är vi hemma igen. Ska gå till Willys och handla lite mys. Det är ju trots allt min födelsedag idag:) Som jag till och med hade glömt imorse.

Lite kort från dagen
   



   

Imorn kommer det lite kort på hur det ser ut hemma hos oss.

Kram Annelie

Helgen

Hej,

Just nu sitter jag blir ompysslad av min syster:)


Hon har ett hår pulver från oasis som gör att man får jätte mycket volym. Och det behöver jag, spec nu när jag tappar så mycket hår.
Tänk då passa på att uppdatera vad vi har gjort i helgen.

I Lördags morse åkte vi till Nora, träffade på en gång mina tjejkompisar,. Alla var hemma exakt samma helg så det passade perfekt:)
På kvällen vart det middag hos Mamma och kalas firande för mig. Fick en massa fint:)  William hade jätte kul med alla mina syskon. Han somna inte förens halv tolv. hahah

Idag har vi hämtat upp min syster som ska stanna hos oss ca en vecka. Jätte mysigt att ha henne här.
I veckan blir det full rulle. Både Lunedet, Örebro, midsommarfirande på dagis, shopping och massa mer.

Lite bilder







                                         Moster Maja




                                      Jimmy o Mela


                                         Mormor Marika


                                           Morbror Jimmy




 ha en trevlig kväll.

/ Annelie

Regn och mera regn

Men vad blir re???? Det ska ju vara sommar och fint väder nu. Det känns som höst just nu. Man vill ju bara gömma sig under täcket.

Idag vart det inge babycafè för våran del. Isabelle mår bättre idag men är fortfarande snorig.
Idag har jag köpt en ny mobil, det var på tiden. Den gamla vart jag tokig på, det bröts hela tiden. Sen har jag fått min egen digital kamera, Så nu ska det tas bilder. Lite roligare att ta med den istället för den andra klumpiga.

   

Ikväll vart det tacos och mys med famlijen, såå mysigt. William somna gött i soffan med en ny tänd brasa:) Det passade det ju iofs att det regnade då.

Imorn bär det av till Nora. Ska äta årets första Nora glas, mums!! Sen ska alla fira mig och säga hejdå till min bror som ska flytta till London, spännande:)
Nu blir det sängen, ska bara torka golvet först. hahaha halv tolv på kvällen:) men min syster kommer på Söndag och vill ha fint tills dess då vi är borta hela helgen.

Försöker få bort ramarna runt alla kort, men det vill sig inte, hoppas att det lyckas nu. det ska inte vara lätt inte

Ha en trevlig helg

/ Annelie

ÅÅÅ vad sött

Kolla vad sött, Tänk att få göra om lekstugan så här fin:)








Trött

Fy vad trött jag är nu. Har tagit mig ett glas rött. Kände att jag var värd det
Idag fick vi lägga alla planer åt sidan för att bara försöka få lillan frisk. Framåt lunch började hon må bättre, men nu hostar hon igen och har precis fått alvedon. Stackars!! Hoppas att inte William blir smittad. Ska till Nora i helgen och träffa mina tjejer och sen ska vi till Mamma, så hoppas verkligen att William håller sig frisk.

Vi har föresten bytt bank till handelsbanken. My fy fan vad krånglig deras internet bank är. Vart utloggad flera gånger. åååå vart så arg:( Kan bero på att jag är så trött så att jag ser dubbelt snart. Sov nästan ingenting inatt. Borde gå lägga mig men har alltid svårt med det på kvällen.

Idag lagade vi kyckling med pesto och cous cous. Mums!! Har annars nu för tiden ingen större ork att laga både lunch och middag. Om vi äter vid 12 så ska jag laga mat igen sen vid fem, och jämt nu för tiden vill inte Micke ha och WIlliam bara petar i maten, kul!! Det känns som om man står i köket hela tiden.

Tänkte lägga ut lite kort på före och efter bilder på huset









                                         Vilken skillnad va?




         Sen är det tänk att det ska upp vita ovala blommlådor med:)









Här kommer lite kort från idag:)

 
                                     Lillan sjuk, men glad ändå

    William älskar sin gunga


 Var iväg och hämtade mössorna Åsa hade sytt. Fina va?









Imorn ska vi åka och kolla lite utomhus möbler. Det är skit svårt att hitta det vi vill ha. Har kollat nätet med hittar inget som passar. Nu ser jag dubbelt snart, får stänga ner och krypa ner i soffan istället:)

Godnatt

Vill ha!!!




Ingen förbättring

Lillan har i nästan skrikit hela natten. Så Mamma och Pappa är så trötta idag. Kan inte göra nån stor akivitet med henne idag, så vi får ta det lungt. Hoppas att hon blir bättre fram på dagen.
Måste bara förbi komvux bara, får ta det när hon sover.

Idag ska jag hämta mössorna jag beställde, ska ta kort sen så får ni se. Så söta!!
Hade tänkt att jag ska sova en stund, men alltid när jag ska göra det så vaknar lillan.
Får kolla utenöbler i stället. Eftersom vi ska vänta med att bygga altan så vill jag ha bra utemöbler. Måste ju ha nånstans att sitta när man bjuder hem folk. Vill ju inte sitta i lusthuset hela sommarn:)
Ska ta lite bilder på huset sen. Lite före och efterbilder. Helt sjukt vad lite färg kan göra.

Ha en bra dag i regnet:)

Annelie

Stackars liten

Stackars lillan. Hon har varit ledsen och snorat i flera timmar nu. Man tycker så otroligt synd om dom när dom bara skriker och skriker och har ont. Min lilla fis.
Hoppas att hon får sova nu för natten.

Vi får se hur det blir imorn, tänkte gå till lekparken med öppna, men om lillan är dålig så får vi hålla oss inne. Skulle även till komvux och planera kurserna jag ska läsa till höst.
Borde igentligen sova nu, men vart hungrig så äter smörgås och dricker mjölk. mumssss!!!!

Grey`s vart dock inte så spännande ändå, hade en liten ledsen tjej i famnen. Hör både henne och William nu. ÅÅ gud vad hon hostar. det låter inte bra.

Fan nu gick ett glas sönder, måste gå


// Annelie

huhuhu

Fy vilket ruggigt väder det har varit idag:( Vill bara ha sooooooool.
Idag har vi shoppat loss på vita rummet. Skit vad fina saker dom har där. Men idag vart det inte till mig. Handlade till William och Isabelles Farmor. Hon fick en liten present som tack för att hon finns:)
Sen kollade vi en snabbis på studenterna. William tyckte det var kul med alla traktorer och ballonger. Vart inga kort idag heller. Tänkte köpa en ny kamera till helgen.
Ikväll är det sista avsnittet för grey`s för den här gången. Vet till 100% att jag kommer att gråta. huhuhu det är så bra:)

Längtar tills på Söndag då kommer min syster Jessica och hälsar på. Hon ska stanna hela veckan och även vara här på min födelsedag som är på Måndag:) Sen blir det mys hela veckan, så sällan vi ses.

Isabelle är fortfarande snorig och ganska hängig, ingen feber som tur är bara.




William och hans bästisar







Lillan nästan helt nyfödd, gud vad tiden går fort.

Ha en trevlig kväll

Tonfisksallad!!

Här kommer ett jätte gott recept på en jätte enkel sallad. Sååå god

1 näve bladspenat
1 näve ruccola
lite hackad purjolök
1 burk tonfisk( med olja)
en halv bruk majs
Soltorkade tomater i olja ca 3 st som men delar i mindre bitar
1 msk Pesto( Grön)
1 näve sallad nötter ( pinjenötter, solrosfrön och pumpakärnor) Finns att köpa på willys
2 msk Keso

Blanda ihop allt detta. Jätte nyttig och god sallad!!!



hej!!

Idag har det varit fullt upp. Var på babycafè imorse med Isabelle, hon tyckte det  var jätte kul:) var mycket intresserad av dom andra barnen. Efter att jag hämtat William på dagis så gick vi till Max och köpte mat sen vidare till doktorsparken. Öpnna förskolan var ute idag och det vart ganska hyffsat väder med.
Micke kommer hem sent idag därför har vi aktiverat oss så mycket som möjligt. Annars tycker jag man bara kollar kl och väntar på att dom ska komma hem. Önskar att han jämt var hemma:)

När vi kom hem börja Isabelle snora och nu är det jätte jobbigt för henne. Hon vaknar till och från hela tiden. Fick springa lite imellan när dom skulle sova. William ville hela tiden kolla ut genom fönstret och kolla om nån av grannbarnen var vakna. busunge!!

Kul att skattepengarna kom idag föresten:)

Har tyvärr inga kort att lägga upp, hade inte med mig kameran idag.

Ha en trevlig kväll

/Annelie

Storstädning och bus

Idag har jag fått gjort jätte mycket. Efter att jag Hämtat William på dagis så gick vi hem direkt. Har blivit så hemma kär på sista tiden, kanske beror på att man börjar trivas så bra här med grannar och huset.
Idag vart det fiskbullar och potatis, mycket enkelt men har blivit en favorit hos oss. Tänkte snart att jag ska ta tag i lite mer seriös matlagning och kanske till och med lägga ut lite recept här. Måste bara inskaffa mig en mindre kamera om man vill fota det man har lagat. Det blir ganska jobbigt i längden att släppa runt på våran systemkamera + att Micke blir så orolig att jag ska ta sönder den. Allt har tydligen en tendens att gå sönder så fort jag får tag på det:) hmm undra varför??
Oj vad jag drar iväg i mina tankar ser jag:) Är väl så i början när man börjar bloggat.

Har nästan storstädat hela huset, och det är ca 140 kvm så det tar ett tag. Idag gick det bra. Städade faktiskt när barnen var vakna så dom fick följa med i varje rum. Annars brukar William stå dra i mig och vill ha min uppmärksamhet. Upptäckte dock att William hade börjat stöka till allt jag hade plockat undan i hans rum, så nu märks det inte ens att det är städat. Och efter att Micke lagat middag så ser köket ut som vanligt igen:) det är väl så det ska vara antar jag hos en tvåbarn familj:)


Undra sa flundra om William längtar till julafton?? Två dar i rad har han satt på sig sin tomte dräkt. I helgen stack han till grannen med tomteluvan på och börja stuttsa på deras stuttsmatta. Hahaha såg en aning roligt ut.



Se vad vad grejer han har. Behöver verkligen göra en rensning och få in allt smått i hyllor och lådor.


Lillan efter lite mango pure:) Mumma








nepp nu ska jag gå upp och mysa framför tv. Det är min egentid som jag bevara väl. Kommer inte att finnas så mycket sån tid till hösten. Det är tänkt att jag ska plugga två kurser på komvux. Vill in på socionom linjen så måste ha högre betyg. Föresten Filmen vi såg igår var tvåan inte den första, den är ju jätte bra. Kanske därför man hade så höga förväntningar på 2:an.

Kram o hej

/ Annelie

Hallå

Godmorgon!!!

Såg filmen ( Vi hade i allafall tur med vädret) igår, fy vilken dålig film. Har inte sett en bra film på jätte länge nu.
Vill se män som hatar kvinnor men har ju aldrig tid att gå iväg.
Det verkar som om det ska bli fint väder idag. Har dock inte kollat vädret så det kan ju ändras ganska fort har jag märkt.
Idag händer väl inte så mycket. Ska hämta William kl 11 som vanligt sen kanske vi går till nån lekpark om vädret håller i sig. Det är så synd att jag inte har körkort, då kunde jag åka vart jag ville med dom. Snyft;(

Medans jag sitter här med mitt kaffe så står Sara ute och damsugar bilen

Smyg tar ett kort:)

Här kommer lite bilder från gårdagen när William var i Degerfors



Och ett kort från när gubbarna jobbar. Högre en så går inte Micke upp;)

                            Jimmy knäpper byxorna:)

Lillfisan har badat nu på morgonen, inte lika uppskattat som vanligt, hon vart lite rädd idag.
Ska slänga i mig en till kopp innan det bär av till dagis.

/ Annelie

Söndag

Gud vad helgen har gått fort. Ny arbetsvecka för vissa igen:) Själv ska jag bara ta det lungt. Ska försöka komma ut på en promenad, det var ganska länge sen. På Tisdag tänkte jag gå på babycafè med Isabelle blir första gången. Idag har William varit i Degerfors med Fanny och Ebba och kollat på clownen Manne. Jag och Micke har varit och kollat på en helt nykläckt liten Alex Såååå söt var han och vilket hår:) Lilla Isabelle vart helt plötsligt en stor tjej.

Eftermiddan har bestått av målning målning och målning. Snart är vi klara huhu skönt!!
Ska slänga på en film  och äta godis nu.

ha en trevlig kväll

/ Annelie

..

Nee det kom ingen signatur, hmm vet inte vad jag gjorde för fel.

Godnatt / Annelie

Lördag

God kväll!!

Är super trött nu efter en toppen dag:) Tänkte lägga ut lite bilder från dagen. Har även suttit och grejat lite med bloggen, så om jag har tur ska det dyka upp en signatur här sen:)

              

Hehehe Sara och Fanny tog en sväng med moppen runt torget, neej då:) Men en liten sväng runt gården, gud vad barnen
tyckte det var kul. Fick även hjälp med att måla lekstugan. Micke och Jimmy skulle ha målat hela dan, men det vart fest hos grannen igår, så Micke var en aning bakis:) Det är så mysigt att bo här, som i bullebyn:) Sara och barnen stannade hela kvällen, sen slockna William väldigt fort i soffan:) Lillan sover i sin vagga, var tvungen att ta upp den eftersom hon inte kan vända sig till mage i den och vakna hela tiden, så nu sover hon mycket bättre.

Efter att regnet drog sig förbi dök detta upp.

                              Kolla vilken regnbåge, så vacker


                            Lekte lite i Paint shop, inte så lätt kan jag säga

Nu ska jag krypa ner i sängen, lär gå upp lite inatt med så behöver all sömn jag kan få

Godnatt

Halloj

Just nu är jag inne i liten inredningsfas. Jag tycker att det är jätte kul att göra om ett rum och sen styla det som jag vill. Det var charmen med att flytta till vårt hus att jag fick göra som jag ville. Sen kan jag erkänna att jag var lite snabb i svängarna där ett tag. Och kan väl nu inse att man ska ta en sak i taget och inte stressa. Tyckte synd om min sambo som precis hade börjat ett nytt jobb och fick komma hem på kvällarna och fort som fan slänga på sig jobbbyxorna och köra till två på natten. Hade en version i mitt huvud att allt skulle vara klart till jul och vi flyttade in 1 dec. haha 4 veckor knappt. Efter mycket tjafs och stress så gav jag med mig. Och vi är fortfarande inte klara med allt, 1 1/2 år senare:).Men på köpet fick jag en lugnare karl och tid för varann.


Ett tips om man vill få lite ideer ang inredning kolla in detta http://www.homepoint.se/
Åå tänk sen när jag ska få inreda Isabelles rum gud så kul. Mer först ska vi göra om Williams rum. Måste ha mer organiserat spec nu när Isabelle är med. Hon tar allt  hon får tag på och stoppar i munnen. Hade även tänkt att vi skulle köpa ett skrivbord där han kan sitta och pyssla, men har insett att han är för liten för det. Gjorde ett provisoriskt men så fort jag lämna han och kom tillbaka hade han förstört alla pennor och ritan på bordet, vi får vänta ett tag med det.


Nu är jag inne på andra halvan av min 200 gram choklad kaka. Kunde inte vänta tills ikväll. Skulle kunna leva på choklad:)
Snart kommer Fanny och Ebba då blir det fullt ös här hemma. ( och då menar jag WIlliam som kör hårt) Ibland blir han så exalterad att han tappar kontrollen över sig själv.

/ Annelie

Fredag:)

Idag har det gått i ett. Efter att ha hämtat William på dagis gick vi till Farmors jobb och hämta matlådor sen gick vi upp till öppna. Där mötte vi upp Sara Ebba och Fanny. Idag gick det faktiskt jätte bra att leka. Annars är ju William inne i kiss o bajs ålder,  3 års trotsen och fått syskon trotsen, det kan lätt bli konflikter då.

Den rosa adidas dressen var jätte söt på lillan. Har även beställt en jätte fin mössa och huckla till Isabelle. Gå in på denna hemsida och kolla. Jätte söta och fyndiga saker. www.darlingsyroinreder.blogspot.com
Det är en tjej som syr egna mössor och en massa roliga ting.




ÅÅ vad gott det är att grilla. Vi sket i om det skulle bli regn eller inte, vi satte på grillen ändå:) och mums vart det!!
Till efterätt lite vin och maaasssa choklad.... ÄLSKAR choklad.





Nu ska jag njuta av helgen som kommer medans grabbarna målar huset:)
Imorn blir det målning hela dan. Inte så kul men det måste göras. Ska lägga ut lite före och efterbilder sen.
 
Ha en trevlig helg

/ Annelie

Vädret

Hmm det blir ostadigt väder i helgen. Får se hur mycket vi kan måla, Känner att jag vill ha det klart nu så man kan fokusera på annat. Ska snart hämta lillen på dagis. Man hinner inte med mycket alltså när dom bara får vara tre timmar om dagen, ska bli skönt när dom ändrar det.
Sen går vi nog till öppna, Fyndade en jätte fin rosa adidas dress till Isabelle där för bara 50 kr som jag ska hämta:)



Ha en bra dag

/ Annelie





Dagen som gått

Nu sover äntligen våra barn:) Och jag sitter här och försöker fixa till bloggen lite. Man lär sig mer och mer.
Dagen har varit bra. Hade min bror och hans tjej på besök. William avgudar dom så han vart jätte glad.
Som vanligt skulle det fikas, hatar att det ska fikas jämt. Försöker att ge frukt och sånt men kul för dom som kommer och hälsar på. William skulle fika hela dagarna om han fick.


  

Sen har vi bara tagit det lungt. Det är ju så dåligt väder så man orkar ju ingenting. Hoppas iallafall att det blir fint till helgen, vore så mysigt att grilla, sen så måste huset målas klart.
Skönt att det är Fredag imorn. Mår bäst av att ha hela familjen hemma då man bara kan mysa och hitta på en massa skoj.
Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på halv 8 hos mig, har spelat in det:) Älskar min inspelningsbara box. hehe

Mitt kvällsmys:)



Ser ut som min frukost ( minus chokladen)


Ha en trevlig kväll

/ Annelie

Men vad blir det?

Hej hopp!! När man trodde att allt skulle gå bra och att yes nu sover barnen ( nästan) hela nätterna så vänder det totalt. Genom lite råd och tips från andra så har vi låtit Isabelle få somna av egen hand. Vi har alltså gett henne mat och sen sagt godnatt och gått ut så har hon somnat av sig själv. Har funkat jätte bra. Men nu sen två dagar tillbaka så vägrar hon ligga på rygg. Så när hon har ätit och ska sova så vänder hon sig till mage, vilket slutar i att hon kräcks upp allt. Så får vi hålla på och vända henne i flera timmar tills hon tillslut somnar. Men sen vaknar igen och vänder sig och skriker för nappen trillar ur. phuuuuu. Och sen William som har sovit bra en längre period kommer upp på nätterna och vägrar sova i sin säng. Man hoppas att det vänder snart. Har en kompis som har haft nattnings problem med sina barn i flera år, gud fattar inte hur hon har orkat att hålla humöret uppe?!? Bra jobbat!!
man får väl extra krafter som Mamma.

Nu ska jag nog sätta på kaffet och kolla vad min busiga son har hittat på. Igår hitta Micke han gömd i sitt rum, då hade han målat en gubbe på väggen, tur att det inte var tapetserat:)
Hörs lite senare

/ Annelie

Första inlägget

Jaha nu sitter jag här och ska skriva mitt första inlägg. Har suttit här nu i nån timme och försökt att klura ut hur man lägger upp en bakrundsbild på bloggen. Hmm vart en aning förvirrad av alla koder hit och dit.
Får ta det en annan dag när jag har lite mer tid. Eller så får min sambo hjälpa mig:)

Efter att ha följt andras bloggar nu ett tag kände jag att det kanske vore kul att börja själv, dels för att man har så mycket tankar och ideer om allting och sen för att ens familj ska kunna ta del av ens liv. Då slipper man ringa varandra stup i kvarten. Har i för sig blivit lite bättre tack vare facebook:)

Hoppas även att alla står ut med min stavning och utryck, har en tendens att skriva som jag tänker:)
Ne nu får det räcka för den här gången, ska gå upp med min dagliga kvällsfika som jag ALDRIG glömmer och se på Grey`s. Vet att jag kommer att gråta det gör jag alltid.

Några kort på mina gull ungar
Min underbara son          Lillfisan
.

kram o hej

/ Annelie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0